ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί οι Γυναίκες γίνονται συχνότερα πλέον, "βαποράκια";

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ανά τον κόσμο, χρησιμοποιούν ως «βαποράκια» όλο και περισσότερες γυναίκες που, δυστυχώς, οδηγούνται στις φυλακές, ως …αναλώσιμο είδος.

Στην ιδιαιτέρως σημαντική αυτή αποκάλυψη, προέβη, η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης («Ομάδα Πομπιντού»), κατά τη διάρκεια διήμερου Σεμιναρίου στη Ρώμη για την πάταξη των ναρκωτικών, όπου συμμετέχουν ερευνητές, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και επαγγελματίες από 25 χώρες σ’ όλο τον κόσμο.

 Αναδεικνύοντας τον εξαναγκαστικό ρόλο που παίζουν οι γυναίκες στην εμπορία ναρκωτικών, η αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Γκαμπριέλλα Ντραγκόνι, παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία, «οι γυναίκες που, με την απειλή βίας, συμμετέχουν στην εμπορία ναρκωτικών, θεωρούνται άτομα χωρίς συμφέροντα και δικαιώματα και αποτελούν, πλέον, μία από τις πλέον περιθωριακές ομάδες των κοινωνιών».

Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερευνήτρια επί του θέματος των ναρκωτικών, Μεξικάνα Corina Giacomello, υποστήριξε ότι, στα πλαίσια των διαμορφούμενων σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών που εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών παγκοσμίως, οι γυναίκες , χρησιμοποιούνται ως «αναλώσιμα είδη» και αποτελούν τα «μπλέ κολάρα» των εγκεφάλων της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Το σύνολο των γυναικών που φυλακίζονται για την εμπλοκή τους σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών σ’ όλο τον κόσμο, έχει αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία 15 χρόνια, την ώρα που το σύνολο των εγκλείστων στις φυλακές του κόσμου, για το ίδιο αδίκημα, έχει αυξηθεί μόνον κατά 20%, υποστήριξε η Μεξικάνα ερευνήτρια.

Συμπλήρωσε δε ότι, στις γυναίκες αυτές επιβάλλονται ιδιαίτερα σκληρές κυρώσεις, για εγκλήματα που διέπραξαν κάτω από πίεση ή την άσκηση βίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman