ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πλούσιο μπούστο ή μυαλό;

Tweet
Share
Tweet
Share

Πλούσιο μπούστο και ψηλόλιγνα πόδια ή μυαλό; Μπορεί να παραπάνω χαρακτηριστικά να αποτελούν την επιτομή της θηλυκότητας στις δυτικές κοινωνίες, επιστημονική έρευνα όμως υποστηρίζει ότι όταν έρθει η στιγμή της επιλογής συντρόφου ζωής, - μητέρας των παιδιών τους, οι άνδρες δεν κοιτούν τις γυναίκες στα “μάτια” (αυτά που είναι κάτω από το λαιμό). Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, επιλέγουν ως συντρόφους ζωής γυναίκες με βάση την ευφυΐα τους, όπως υποστηρίζει μελέτη του καθηγητή του Κέιμπριτζ Ντέιβιντ Μπέινμπριτζ.

“Η ευφυΐα είναι το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό σε μια γυναίκα - υποψήφια σύντροφο ζωής - διότι υποδηλώνει ότι θα είναι υπεύθυνος γονιός” περιγράφει ο Μπέινμπριτζ. Η υψηλή νοημοσύνη επίσης υπονοεί ότι μεγάλωσε σε οικογένεια ευφυών ατόμων, άρα κατά πάσα πιθανότητα έχει ανατραφεί σωστά και πλήρως καθιστώντας την πιο υγιή ως ενήλικα. 
Ο Μπέινμπριτζ υποστηρίζει ότι το μέγεθος του γυναικείου στήθους δεν έχει σημασία, αρκεί τα δύο στήθη μεταξύ τους να είναι συμμετρικά, ενώ όσον αφορά στα πόδια το μόνο που έχει σημασία είναι αυτά να είναι ίσια«Τα μεγάλα στήθη τείνουν να εμφανίζουν συχνότερα ανισότητες μεταξύ τους και η συμμετρία έλκει τους άνδρες. Παράλληλα το πλούσιο στήθος γερνάει πολύ γρηγορότερα - υπακούοντας στους νόμους της βαρύτητας ταχύτερα από ότι το μικρότερο - και οι άνδρες πάντα απολάμβαναν τη νεότητα”
“Επίσης οι άνδρες δεν αναζητούν ψηλά πόδια, αλλά ίσια πόδια. Τα ίσια πόδια είναι δείγμα γενετικής αρτιότητας. Οι έρευνες πάντως δείχνουν ότι οι άνδρες επιλέγουν μετρίου ύψους πόδια.” εξηγεί ο Μπέινμπριτζ.

  

Η ευφυΐα είναι το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό σε μια γυναίκα - υποψήφια σύντροφο ζωής - διότι υποδηλώνει ότι θα είναι υπεύθυνος γονιός

Η πλειονότητα των επιστημονικών μελετών δείχνει ότι οι άνδρες αναζητούν το μυαλό. Γιατί αυτό εγγυάται - σύμφωνα με την ανδρική λογική τουλάχιστον - ότι η γυναίκα θα είναι σε θέση να φροντίζει τα παιδιά, όπως την φρόντισαν οι δικοί της, ευφυείς, γονείς.  
Παράλληλα ψάχνουν τη συμμετρία τόσο στα χαρακτηριστικά του προσώπου όσο και στο σώμα γιατί υποδηλώνει “σταθερά” γονίδια. Μελέτες μάλιστα θέλουν τους άνδρες οι οποίοι είναι κατά 4 έως 5 χρόνια μεγαλύτεροι από τις συντρόφους τους να είναι πιο πετυχημένοι.

sexysmart 800x800

Παρ’ όλα αυτά οι άνδρες θέλουν τις γυναίκες θηλυκές, με καμπύλες και επ’ ουδενί δεν θέλουν η μέση τους να είναι ισομεγέθης με τη λεκάνη τους. Και αυτό γιατί η πιο “στιβαρή” περιφέρεια υπονοεί ότι η γυναίκα έχει αποθηκεύσει επαρκείς ποσότητες λίπους που θα της επιτρέψει να παράσχει τα απαραίτητα στο έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου βασίζεται στα αποθέματα λίπους που διαθέτει η γυναίκα στην περιφέρεια, κυρίως κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Η ποσότητα λίπους μάλιστα της γυναίκας, υποστηρίζεται από έρευνες, ότι συνδέεται με την ανάπτυξη τους εγκεφάλου του βρέφους και τις πιθανότητες επιβίωσής του. Αυτός είναι και ο λόγος που δύσκολα απαλλάσσεται μια γυναίκα από το τοπικό πάχος, γιατί αυτό αποθηκεύεται από τον οργανισμό ο οποίος ενστικτωδώς αρνείται να το αποβάλλει.

Πηγή: telegraph

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman