ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο ιδανικός ταρίφας

Tweet
Share
Ο ιδανικός ταρίφας Έργο του Γρηγόρη Κουσκούρη
Tweet
Share

Δείξτε ότι ξέρετε τα πάντα, ότι έχετε φάει τη ζωή με το κουτάλι. Λίγη αγένεια, αρκετή αλαζονεία, ύφος 800 καρδιναλίων και οδική συμπεριφορά, που παραπέμπει στον κυρίαρχο, όχι μόνο του δρόμου, αλλά του πλανήτη ολόκληρου. Πρόκειται για μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ιδανικός ταξιτζής. Μια ομάδα οδηγών ταξί μας περιγράφει (με έντονο αυτοσαρκασμό) τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου ταρίφα. Το Penna σας τις παρουσιάζει. Ακόμα και αν σας αποθαρρύνουν από το να ακολουθήσετε τον «κίτρινο» δρόμο, σίγουρα θα σας διασκεδάσουν.

1.Το ιδανικό στυλ

Κάθε οδηγός οφείλει να είναι εξυπνότερος και πιο σπουδαγμένος απ' τον πελάτη του. Να έχει «φάει» τη ζωή του στο τιμόνι. Να έχει τελειώσει την ecole polytechnique του πεζοδρομίου.

Το παραπάνω δεν πρέπει να σας τρομάζει. Δεν πρέπει όμως και σε καμιά περίπτωση να δείξετε την ενδεχόμενη απειρία σας. Το μυστικό βρίσκεται στις παπάτζες. Δεν χρειάζεται να έχετε ζήσει ούτε τα μισά απ’ όσα λέτε. Αυτοσχεδιάστε. Όσο πιο αξιολύπητος παρουσιαστείτε, τόσο μεγαλύτερη η απήχηση. Με τον ίδιο τρόπο επενδύστε σε ροζ ιστορίες, ιψενικά τρίγωνα, περιστατικά με αναγνωρίσιμες περσόνες, UFO, γιγάντια minions και καρχαρίες. Όλα αυτά θα σας καταξιώσουν στις συνειδήσεις και θα χαίρετε εκτίμησης στον κλάδο.

Ανάλογα με το ύφος που θα θελήσετε να πλασάρετε, υπάρχει και ο κατάλληλος σύμμαχος που είναι η ενδυμασία.

driver style
 
Υπάρχουν συνάδελφοι που επιλέγουν το cosy style, οδηγώντας με παντόφλα και σορτσάκι (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες), φόρμες και σπορτέξ τον χειμώνα. Τρυπημένα και σκοροφαγωμένα ρούχα εξυπηρετούν. Συνοδεύεται με τρακαρισμένο προφυλακτήρα, διχρωμία μετά την αλλαγή φτερού, και ελαφρώς μπαλωμένο πίσω κάθισμα και ουρανό. Πετσέτα στο κάθισμα και κομπολόι στο χέρι.

Έντονη άνοδος παρατηρείται και στο businessman style, με συναδέλφους κουστουμαρισμένους όλο τον χρόνο. Συνοδεύεται απαραιτήτως από άψογη εναλλαγή θέρμανσης και ψύξης, φιμέ τζάμια, αυτοκίνητο φρεσκοπλυμένο μέσα-έξω, Bluetooth.

2.Οδική συμπεριφορά

-Πιάνετε πάντα παραπάνω από μία λωρίδες. Μπορείτε να στέκεστε ακριβώς πάνω στη διαχωριστική.

-Περιορίστε τη χρήση του alarm. Το πατάτε μόνο όταν αντιληφθείτε κούρσα στο μισό μέτρο, με παράλληλο απότομο φρενάρισμα. (Αφήστε τον πίσω σας να φάει τα τακάκια του, να μυρίσει λάστιχο. Άλλωστε εκείνος θα σας πληρώσει). Κατά την αποβίβαση ούτε λόγος. Αρκεί το απότομο φρενάρισμα και η επιλογή του σημείου που θα σας ιντριγκάρει.

taxi συμπεριφορά

-Καταργήστε το φλάς. Προσπεράστε επιδεικτικά. Με στυλ και αέρα. Σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίες προτιμήστε τις σφήνες. Πιάστε την αριστερή λωρίδα της Συγγρού και λίγο πριν την είσοδο στον Πειραιά, επιλέξτε το Φάληρο και το κόψιμο του τιμονιού όλο δεξιά. Φυσικά χωρίς φλας.

3.Ψυχαγωγία

Κάθε αυτοκινητιστής θα πρέπει να έχει αποθηκεύσει στο ραδιόφωνό του τους εξής σταθμούς:

Sport Fm, τα παράσιτα της ΕΡΑ, Sentra Fm, ΣΚΑΙ, Real Fm, Derti Fm, Δρόμος Fm

4. Ο σεφτές

Για όλα τα παρακάτω θα χρειαστεί να εξασφαλίσετε τη μέτρια ευφυΐα και την άγνοια των πελατών σας.

-Πιάσε φιλίες με τον ταξιμετρά. Με το κατάλληλο κουμπάκι/ρύθμιση, σου επιτρέπει να πηδάς του αριθμούς στο ταξίμετρο όπως ο Ιακωβάκης τα εμπόδια.

ταξίμετροπαλιό

-Κρύψτε το ρολόι με ένα κουπόνι στοιχήματος/ένα λογαριασμό της ΔΕΗ και βάλτε το να τρέχει ενώ είστε άδειος.

-Επιβιβάστε τουρίστες και οδηγήστε τους μέσω Λαμίας στον προορισμό τους. Σίγουρη επιτυχία.

5. Τι θα χρειαστείτε

- Ένα ταξί ή εναλλακτικά,

taxi avana 570

- έναν ηλίθιο με Octavia. Είναι το αφεντικό σας. Αυτός θα δεχτεί να σας βάλει οδηγό στο αμάξι του.

-Επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. Προαιρετικό, ειδικά αν έχετε τη βραδινή βάρδια.

- Υποτυπώδη γνώση και εφαρμογή του ΚΟΚ.

-Ιστορίες δακρύβρεχτες, απίθανες, χυδαίες.

-1500 λεπτά ομιλίας και 1500 sms προς άλλους ταξιτζήδες.

taxitzoy

-Παναγίες. Κρεμασμένη απ’ τον κεντρικό καθρέφτη και αγκαλιά με το δεντράκι κατά προτίμηση ή αυτές που θα κατεβάζετε. Πλούσιο και εύστοχο υβρεολόγιο ανάλογα με τη περίσταση θα εκτιμηθεί.

6.Συμβουλές γενικής φύσεως

 -Το αεροδρόμιο και οι βαλίτσες πλέον είναι ο φίλος μας. 35 ευρώ φιξ από τον μικρό δακτύλιο.

taxiairport

-Κάθε κούρσα είναι καλύτερη απ' την ανύπαρκτη κούρσα.

Το νου σας:

-Δεν επιβιβάζετε γιαγιά με σακουλάκι. Πηγαίνει 3 τετράγωνα πιο κάτω στο φαρμακείο, άντε 4 στο κοιμητήριο της περιοχής τους. Τσιμπάς την ελάχιστη αλλά δεν κάνεις μπάζα.

-Δεν επιβιβάζετε γιαγιά με εγγόνι. Κάτι βρωμάει. Μάλλον το πήρε κατουρημένο από το σχολείο.

-Δεν επιβιβάζετε παρέα γιαγιάδων. Θα αναγκαστείτε να τις κατεβάσετε μία μία.

Σημείωση: Αν οι απολαβές δεν είναι ο απώτερος σκοπός σας, μπορείτε να αράξετε σε συγκεκριμένες πιάτσες: Στο αεροδρόμιο και τον Κηφισό. Έξω απ’ τα μετρό Άγιος Δημήτριος και Δάφνη. Πλατεία Ομονοίας. Στον Φλοίσβο και τη Γλυφάδα. Εκεί να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε μεγαλύτερη ουρά και από τον ΟΑΕΔ.

Πηγή: luben.tv

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman