ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πότε και γιατί οι άνδρες ξενοκοιτάνε;

Tweet
Share
Tweet
Share

Η νέα έρευνα φαίνεται πως επιβεβαιώνει το ρητό ότι το ξένο είναι πιο γλυκό. 

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο "Journal of Personality and Social Psychology" επισημαίνει μεταξύ άλλων πως "όσο οι άνθρωποι επιθυμούν δουλειές που δεν μπορούν να έχουν, μισθούς που δεν μπορούν να φτάσουν καιαντικείμενα που δεν μπορούν να αγοράσουν, άλλο τόσο επιθυμούν ελκυστικούς άλλους περισσότερο από τον σύντροφό τους αν μπουν σε καταστάσεις που περιορίζουν τη δυνατότητά τους να στρέφουν την προσοχή τους σε γοητευτικούς αγνώστους".

Τονίζεται δε ότι: "Θεωρούμε ότι οι περιορισμοί της δυνατότητας κάποιου να κοιτά ελκυστικούς ξένους, μπορεί να υπονομεύσει τις θετικές διαδικασίες σε μία σχέση, ακόμη κι αν αυτοί οι περιορισμοί είναι ασυνείδητοι".

Ο Αμερικανός συγγραφέας, Ντένις Πράγκερ, από την πλευρά του διευκρινίζει ότι "μόλις εμφανιστεί ένα ελκυστικό στοιχείο, οι άντρες θα πρέπει να το κοιτάξουν τουλάχιστον μία φορά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι δυσαρεστημένοι από την υπάρχουσα σχέση τους. Απλά θέλουν να μην τους ξεφεύγει τίποτε…".

Όταν οι άνδρες λοπιπόν κοιτάζουν άλλες γυναίκες, δεν τις συγκρίνουν με αυτή που έχουν δίπλα τους. Απλά θέλουν να τις θαυμάσουν. Ίσως λοιπόν οι γυναίκές να πρέπει να κάνουν τα "στραβά μάτια"...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman