ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί οι Ινδοί διαφέρουν από τους άλλους λαούς;

Tweet
Share
Tweet
Share

Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό πολιτισμό. Διαφορετικό από τον ευρωπαϊκό μεν, όμορφο και ιδιαίτερο δε. Όσοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά την κουλτούρα του, κάνουν λόγο για ένα μυστήριο που συναρπάζει.

Η Ινδία βρίσκεται στη Νότια Ασία ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση.

Υπολογίζεται πως μέχρι το 2025 ο πληθυσμός της θα ξεπερνά κι αυτόν της Κίνας. Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών. Οι περίεργες συνήθειες που εντοπίζονται εκεί αξίζει να καταγραφούν.

-Το μαύρο ή κόκκινο σημάδι που φέρουν οι Ινδές στο μέτωπο τους. Ονομάζεται «Bindi» και στην ουσία σηματοδοτεί τη σοφία.

-Οι άνθρωποι βγάζουν τα παπούτσια τους πριν εισέλθουν σε ναούς εις ένδειξη σεβασμού. Τα παπούτσια δεν υπάρχει περίπτωση να κλαπούν, φυλάσσονται αυστηρά.

cosas curiosas extranas india 2

-Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται με μέτρο. Για το λόγο αυτό, οι πολίτες οφείλουν να δείχνουν σύνεση στην κατανάλωση.

-Οι Ινδοί προτιμούν να ταξιδεύουν με τρένο. Με τον τρόπο αυτό διώχνουν το άγχος τους.

-Η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο. Δείγμα της γονιμότητας και της μητρότητας. Δεν κάνει να παίζει κανείς με την ουρά του καθώς θεωρείται σημάδι κακής τύχης. Επίσης λόγω του μεγέθους τους, θεωρούνται οι αρχηγοί των ζώων.

-Στους Ινδούς αρέσει να βγάζουν φωτογραφία τους τουρίστες. Αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στην Ινδία, να είστε προετοιμασμένοι, να ποζάρετε σαν μοντέλα καθώς οι κάτοικοι εκεί θέλουν να κρατούν τις φωτογραφίες ως ενθύμιο.
 
-Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι τεράστια. Μηχανές, ποδήλατα και τουριστικά λεωφορεία δημιουργούν χάος στους δρόμους.

-Είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπεις άνδρες να κρατιούνται χέρι χέρι.

cosas curiosas extranas india 111

-Σε πολλές περιοχές του Νότου συνηθίζουν να τρώνε με το χέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman