ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ελληνική Οικογένεια: Μικρή, πικρή μου απάτη...

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα στοιχεία για την απιστία των παντρεμένων ζευγαριών στην Ελλάδα που συγκέντρωσε το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών επιβεβαιώνουν το παληό αξίωμα: Δεν αγαπάς δυό φορές τα ίδια πράγματα…

Λίγον καιρό αφότου κοπάσει το χαρμόσυνο τραγούδι του υμέναιου και ο ίμερος εξουθενωμένος παραχωρήσει τη θέση του στην έλξη της συνήθειας, οι επινοήσεις χάνονται, το παιχνίδι ατονεί και κανένας πια δεν περιμένει την έκπληξη.

Συμβιβάζεται πικρά κάποιος με τη σκέψη, ότι η ομορφιά, όπως ο Θεός, είναι ανέφικτη. Επιφυλάσσει για τον άνθρωπο την έκσταση, το πάθος, τον σπαραγμό και την απελπισία, αλλά, ποτέ τη σωτηρία. Το δράμα αυτό δεν έχει λύση.  

«Τα ζευγάρια ξεκινώντας την κοινή τους ζωή απολαμβάνουν αυθόρμητα το σεξ σχεδόν καθημερινά και ισχυρίζονται ότι αυτό θα κρατήσει για πολλά χρόνια. Διότι η ερωτική επαφή και η σεξουαλική ταύτιση είναι η ενέργεια που τροφοδοτεί δύο ανθρώπους να φτάσουν στον γάμο και την ευτυχία. Αυτό δυστυχώς διαρκεί πολύ λίγο», ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Ινστιτούτου.

Το ξεπόρτισμα που οδηγεί κατευθείαν στην οδό της απιστίας, είναι για πολλούς το επόμενο βήμα…Μια απιστία, όμως συχνά, τόσο βολική, αφού οι περισσότεροι-ες ψάχνουν για βραχείες εξωσυζυγικές περιπέτειες που θα τους επιτρέψουν χωρίς μεγάλες παραχωρήσεις να επιστρέψουν το βράδυ παρηγορημένοι-ες σε εξαγορασμένες σχέσεις στο σπίτι, διότι πάνω απ΄ όλα είναι…η Οικογένεια!..

Οι λόγοι που κάποιος απατά σύμφωνα με το Ινστιτούτο

1. Η ερωτική ανία. Ξεκινά συνήθως μετά τους έξι μήνες συμβίωσης και κορυφώνεται στους δώδεκα μήνες και όπως έδειξε η έρευνα αποτελεί την πρώτη αιτία που οδηγεί τον άνδρα στην απιστία…

2. Η βιολογική ερμηνεία της είναι η πτώση των ανδρογόνων και η άνοδος της ωκυτοκίνης (υπάρχουν έρευνες σε μοντέλα φοιτητών που αποδεικνύουν αυτή τη βιολογική μεταβολή). Το ανδρογόνο είναι υπεύθυνο για την επιθυμία και την ορμή τόσο στον άνδρα όσο και στην γυναίκα.

3. Η γέννηση παιδιών. Η πατρότητα δημιουργεί αύξηση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της θαλπωρής και της αγαπητικής σχέσης, μειώνοντας την ανδρική ορμή που ελέγχεται από τα ανδρογόνα.

4. Η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι. Η οικειότητα, που διαλύει το μύθο της ερωμένης.

5. Η αλλαγή ρόλου της γυναίκας που από πόθος όλων των ανδρών, μεταμορφώνεται σε μητέρα και πιστή σύντροφο, άρα αδιάφορη για διεκδίκηση. Η κατοχή του άλλου θεσμικά και κοινωνικά τον κάνει να αδιαφορεί. Ό,τι κατέχει δεν το θέλει κι ό,τι θέλει δεν το΄ χει.

6. Η καθημερινή τριβή και σύγκρουση δυο ανθρώπων που συγκατοικούν, ακόμα και για τα πιο γελοία πράγματα, αυτά, ενδεχομένως, που κάποτε τους ενώναν

7. Η απομυθοποίηση του άνδρα ιππότη, εραστή, προστάτη, λαμπερού αρσενικού που σιγά -σιγά σβήνει μέσα στη καθημερινή σχέση.

8. Η βεβαιότητα πως ο άνδρας όταν βγαίνει με φίλους μπορεί να είναι και με ερωμένη, άρα ανταγωνίστρια.

9.. Η αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών, ο άνδρας υπάλληλος, πατέρας, εραστής, εξουθενωμένος οικονομικά, βιολογικά και ψυχικά, ενώ η γυναίκα μια νικημένη ερωμένη που την μεταμόρφωσαν οι συνθήκες από αφέντρα της ανδρικής επιθυμίας σε δούλα της οικίας.

Η απιστία σε αριθμούς

Οκτώ στους δέκα άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το σύντροφό τους στη διάρκεια του γάμου και των μόνιμων δεσμών, ενώ και στη χώρα μας ένα στα δύο ζευγάρια οδηγείται στο διαζύγιο, ακόμη και μόλις έξι μήνες μετά τον γάμο.

«Σήμερα ένας στους τρεις άνδρες που παίρνει χάπια για τη στύση είναι έγγαμος ηλικίας 45-55, οικονομικά ευκατάστατος και κοινωνικά επιτυχημένος. Έχει την κοινωνική του ζωή όπου είναι γενικά ευχαριστημένος, αλλά περιγράφει ένα έλλειμμα ερωτικής επιθυμίας μέσα στο γάμο του, όμως δεν θέλει να απιστήσει γιατί θεωρεί την οικογένεια πολύ σοβαρή υπόθεση και αντλεί ευτυχία μέσα από αυτήν» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινίδης και εξηγεί ό,τι ένα άλλο περίπου 30% των ανδρών που παίρνει χάπια για τη στύση είναι πολυγαμικό με εξωσυζυγικές δραστηριότητες (π.χ. ερωμένη του Σαββατοκύριακου).

Το υπόλοιπο κατά προσέγγιση 30% αφορά σε άνδρες που έχουν πραγματικά οργανικά προβλήματα (σοβαρά) και χάνουν τη σεξουαλική τους ικανότητα. Το μεγάλο ποσοστό των ανδρών (90%) δεν παίρνει κανένα φάρμακο γιατί δεν θέλει να δώσει λύση. Θεωρεί ότι ζει μια καλή ζωή με τη σύντροφο του απέχοντας από το σεξ (ζει φιλικά, συντροφικά).

Μόνο το 6% αναζητά λύσεις


Σήμερα, λύσεις αναζητά το 6% των ανδρών με προβλήματα στο σεξ, ενώ το μεγάλο ποσοστό δεν ψάχνει για λύσεις. Μοιάζει δηλαδή ότι είναι ευχαριστημένοι με την αποχή ή ότι φοβούνται ότι το φάρμακο δεν είναι η αυθόρμητη λύση για την επιθυμία που έχει χαθεί.

Το 90% των ανδρών αναζητούν λύσεις μόνο όταν πιεστούν από τη σύντροφο τους ή όταν νομίζουν ότι η σύντροφος τους έχει εραστή. «Σήμερα, παρά την πληροφόρηση για το σεξ και τη σχετική "απελευθέρωση" που βιώνει η ελληνική κοινωνία, οι άνδρες δεν παραδέχονται το πρόβλημα τους ή καθυστερούν έως και 7 χρόνια για αναζήτηση λύσης» καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman