ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πως ο Dietrich γνώρισε τον Chaleo και γέννησαν τη Red Bull!

Tweet
Share
Tweet
Share

Διάφορες πηγές αναφέρουν ότι ο  Chaleo Yoovidhya γεννήθηκε στην Κεντρική Ταϊλάνδη μεταξύ 1922 και 1932, από μια φτωχή Ταϊλάνδο-κινεζική οικογένεια που έτρεφε πάπιες και διαπραγματεύονταν τοπικά φρούτα .

Chaleo-Yoovidhya-400-x-300

Με ελάχιστη εκπαίδευση, εργάστηκε για τους γονείς του, στη συνέχεια μετακόμισε στη Μπανγκόκ. Έγινε πωλητής σε μια φαρμακευτική εταιρία για την οποία πουλούσε αντιβιοτικά, πριν να δημιουργήσει τη δική του μικρή φαρμακευτική εταιρεία, την TC Pharmaceuticals, στις αρχές του 1960.  Αργότερα, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ισχυρίστηκε ότι είχε μια "Θεία Έμπνευση" και ανέπτυξε ένα τονωτικό ποτό ενέργειας,-το οποίο λανσάρισε στην αγορά της Ταϊλάνδης για πρώτη φορά το 1976. Το λογότυπο του ενεργειακού ποτού απεικόνιζε δύο μεγάλους κόκκινους ταύρους, οι  οποίοι  δεν είναι βοοειδή, αλλά άγρια gaur, ένα είδος βοοειδών που προέρχονται από τη Νοτιοανατολική Ασία και ονομάζεται krathing στα Ταϊλανδέζικα.

Dietrich

Ο Dietrich Mateschitz, ένας Αυστριακός πωλητής για μια γερμανική εταιρεία, σ ένα από τα ταξίδια του το 1984, στην Ταιλάνδη, διαπίστωσε ότι το ποτό krathing θεράπευε το jet lag του, και βάλθηκε να πείσει  τον  Chaleo να συνεργαστούν. Έτσι, το 1987, οι δύο τους ξεκίνησαν την εταιρία παραγωγής του ενεργειακού ποτού με την ετικέτα "Red Bull " το 49% της οποίας  ανήκει στον  Dietrich και το άλλο 49% στον Chaleo, ενώ το υπολοιπο 2% στον γιο του Chalerm,

Ο Dietrich Mateschitz, αν και ποτέ δεν παντρεύτηκε, έχει ένα γιο. Κατέχει άδεια πιλότου και απολαμβάνει να πετάει με ένα Falcon 900 και ένα PiperSuperCub.Ζει στο Σάλτσμπουργκ, της  Αυστρίας, αλλά επίσης κατέχει το νησί Laucala, ανοικτά των νησιών Φίτζι, το οποίο αγόρασε από την οικογένεια Forbes για £ 7.000.000 αγγλικές λίρες. Το 2013, ο Mateschitz αγόρασε ένα υποβρύχιο το DeepFlight Σούπερ Falcon, μια ακραία αγορά άξιας 1.700.000 δολαρίων,, όπου  δέχεται τους επισκέπτες στο θέρετρο του, το νησί Laucala.

Ο δε ChaleoYoovidhya, πέθανε σε ηλικία 89 ετών το 3012, από φυσικά αίτια. Εκείνη την εποχή ήταν ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ταϊλάνδη και μαζί με τον Mateschitz, καταλαμβάνουν την 205η θέση της λίστας των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του Forbes!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman