ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το κορίτσι που δεν είχε χέρια

Tweet
Share
Tweet
Share

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ο στρατός των ΗΠΑ μέσα από τη ρήψη δηλητηριωδών χημικών προσπάθησε να αφανίσει από προσώπου γης ο,τιδήποτε είχε σχέση με τους Βιετναμέζους αντάρτες. Οι συνέπειες της καταστροφής αντικατοπτρίζονται σε εκατοντάδες ανθρώπους σήμερα.

Image 1Όπως υπολογίζεται, 4,8 περίπου εκατομμύρια άνθρωποι μολύνθηκαν από τα εν λόγω χημικά ενώ εκατοντάδες έχασαν τη ζωή τους. Οι απόγονοί τους εμφανίζουν στο σώμα τους τα σημάδια της μάχης αυτής.

Image 2«Για μένα η φωτογραφία μπορεί να μεταφέρει και καλά μηνύματα ακόμα κι αν το θέαμα είναι σκληρό», σχολιάζει ο φωτογράφος Nguyenvu Phuoc, ο οποίος με το φακό του απαθανάτισε ένα κορίτσι το οποίο αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εξαιτίας του πολέμου στο Βιετνάμ.

Image 3Σε ένα φτωχικό χωριό στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ η Nguyet συνεχίζει κανονικά τη ζωή της. Η κοπέλα γεννήθηκε χωρίς χέρια. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή της ζωή, έχει μάθει να αξιοποιεί τα πόδια της προκειμένου να ζήσει. Ονειρεύεται να έχει πάντα ειρήνη στη ζωή της ακόμα κι αν δεν πορεύεται με πολυτέλειες.

Image 4

Η Nguyet ζει με τους γονείς της στο χωριό Vĩnh Phúc. Καταφέρνει να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, να φυλάει τον ανιψιό της. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο διαβάζει βιβλία, ενώ περιηγείται στο διαδίκτυο για να βελτιώσει τις γνώσεις της.

Image 5

Image 6

Image 7

 
Image 8
 
Image 9
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman