ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Oι υπηρέτες των πνευμάτων

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Αμερικανός φωτογράφος Les Stones, είναι εθισμένος στην Αϊτή. Στις 100 φορές που έχει επισκεφτεί τη χώρα της Καραϊβικής ο 56χρονος δηλώνει μαγεμένος και ίσως εξηγεί την έλξη αυτή στο Vodou, στους ανθρώπους, τη μουσική, το χορό…

«Το Vodou αποτελεί την επίσημη θρησκεία της Αϊτής, με πάνω από 8 εκατομμύρια να το ασκούν συστηματικά. Η αφρο-αϊτιανή θρησκεία βασίζεται στην πεποίθηση ότι όλα είναι πνεύμα και ότι οι άνθρωποι υπάρχουν για να υπηρετούν τα πνεύματα μέσω από μια σειρά από προσευχές και λατρευτικές τελετές», λέει ο φωτογράφος.

Κατά τη διάρκεια των τελετών, οι Vodouists συχνά βιώνουν την κατοχή από ένα πνεύμα στο σώμα τους και εισέρχονται σε μια κατάσταση έκστασης, σαν ύπνωση. Στις τελετές συμπεριλαμβάνεται φαγητό, αλκοόλ, χορός, μαντεία και εκτέλεση ειδικών ιατρικών θεραπειών. Αν και δεν είναι διαδεδομένο, μια παραδοσιακή πρακτική του Vodou είναι και οι θυσίες ζώων, ως μια προσφορά στα πνεύματα.

«Το Vodou δεν είναι διαβολικό: είναι ένα θρησκευτικό σύστημα πεποιθήσεων. Επειδή ο σεβασμός στη φύση, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της θρησκείας, τα ζώα στη συνέχεια σφάζονται και καταναλώνονται από τα μέλη της κοινότητας», σημειώνει ο Stones.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος.

mas 1

mas 2

mas 3

mas 4

mas 5

 mas 7

mas 8

mas 9

mas 10

mas 12

mas 14

Πηγή: mashable.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman