ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι Σουηδοί βρήκαν τη λέξη για τον γυναικείο αυνανισμό

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι Σουηδοί δεν είχαν την κατάλληλη λέξη για να ονομάζουν τον γυναικείο αυνανισμό. Ανεπίσημα λοιπόν αποφάσισαν να τον αποδώσουν νοηματικά με τη λέξη Klittra.Πρόκειται ουσιαστικά για την ένωση δυο λέξεων μιας ελληνικής και μια σουηδικής. Το πρώτο συνθετικό προέρχεται από τον ελληνική λέξη «κλειτορίδα» (Klitoris) και το δεύτερο συνθετικό από τη Σουηδική λέξη glittra που σημαίνει λάμψη: Klit-tra. 

Η Σουηδική Ένωση για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση (RFSU), ξεκίνησε ένα ανοιχτό διάλογο για τον γυναικείο αυνανισμό και διαπίστωσε πρώτον ότι δεν υπάρχει λέξη που να τον οριοθετεί (δεν αναφέρεται στις επιστημονικές ονομασίες, αλλά στην καθομιλουμένη) και δεύτερον διαπίστωσε ότι σε μεγάλο ποσοστό όταν στη Σουηδία μιλάνε για αυνανισμό, το μυαλό όλων πηγαίνει στον ανδρικό αυνανισμό.

Η RFSU, λοιπόν αποφάσισε να δώσει τον λόγο στις ίδιες τις γυναίκεςγια να επιλέξουν το όνομα της λέξης «γυναικείος αυνανισμός». Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατακλύστηκε από mail από περισσότερες από 1500 απαντήσεις (όλες από γυναίκες) στις οποίες υπήρχαν προτάσεις για τη λέξη. Η Klittra κέρδισε τη πρώτη θέση και άφησε πίσω τις, καθαρά Σουηδικές λέξεις όπως Pulla, Selfa, Runka. Η λέξη κατοχυρώθηκε και ήδη σε συνεργασία με τη Σουηδική Ακαδημία, σύντομα θα περάσει και στα λεξικά.

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος, οι Σουηδοί εξέδωσαν και έναν χρηστικό οδηγό από το οφέλη που έχει για μια γυναίκα ο αυνανισμός:

- Βοηθάει τις γυναίκες να κοιμηθούν καλύτερα.

- Μια γυναίκα μετά από τον οργασμό που έχει, νιώθει μια χαλάρωση πνευματική και σωματική, που την βοηθάει να την πάρει ο ύπνος, όμοια με το να διάβαζε ένα βιβλίο.

- Εάν η γυναίκα είναι μόνη δίχως σύντροφο και από επιλογή δεν κάνει σεξ, ο αυνανισμός τη βοηθάει να μη χάσει την σεξουαλικότητα, τον ερωτισμό της και να διατηρεί τη λίμπιντο της στα ύψη.
Απαλύνει τους πόνους της περιόδου. Σύμφωνα με τη RFSU, η μήτρα αυτοδιεγείρεται, βρίσκεται σε κατάσταση συστολής και διαστολής κάτι που ανακουφίζει τη γυναίκα με περίοδο.
- Ο αυνανισμός διώχνει το στρες από τις γυναίκες.
- Αν είστε σε σχέση, αναζωογονεί τη σεξουαλική σας ζωή μαζί με το σύντροφο σας.
- Βοηθάει μια γυναίκα να ανακαλύψει τόσο κρυφές πτυχές του κορμιού της.
Απελευθερώνει τη φαντασία μιας γυναίκας

- Είναι μια πράξη που προσφέρει ηδονή δίχως κανένα κίνδυνο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman