ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έτσι θα κόψετε τις κακές συνήθειες!

Tweet
Share
Tweet
Share

Πολλοί άνθρωποι βασανίζονται από διαφόρων ειδών εθισμούς! Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν κακές συνήθειες από τις οποίες δεν μπορούν με τίποτα να απαλλαχθούν!

Η επιστήμη έρχεται να καθησυχάσει όλους αυτούς  που θέλουν κατά κάποιο τρόπο να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, αν αφαιρεθεί ένα και μόνο ένζυμο από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πιθανό να κόψεις ότι σε εθίζει.

Δύο επιστήμονες από το Κέντρο Ερευνών Ernest Gallo Clinic εστίασαν στον τρόπο με τον οποίο στο μέλλον θα μπορούμε να βάλουμε χειρόφρενο στις καταχρήσεις. Σε πρόσφατη, λοιπόν, μελέτη τους έδειξαν πως αφαιρώντας ένα συγκεκριμένο ένζυμο από τον οργανισμό τρωκτικών, εκείνα σταμάτησαν να καταναλώνουν οινοπνευματώδη και άλλες επικίνδυνες ουσίες.

Η μελέτη της Ernest Gallo και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας Ρόμπερτ Μέσινγκ και την ερευνήτρια Άννα Λι και είχε διάρκεια τέσσερις εβδομάδες.

Τα πειράματα έγιναν σε τρωκτικά τα οποία ήταν γενετικά προγραμματισμένα να μη διαθέτουν το γονίδιο για την πρωτεϊνική κινάση C (PKC) έψιλον και τα οποία αποδείχθηκε πως κατανάλωναν λιγότερη νικοτίνη (μέσω ενός διαλύματος νερού) σε σύγκριση με τα φυσιολογικά ποντίκια που σταδιακά εθίζονταν.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η απουσία του συγκεκριμένου ενζύμου ήταν εκείνη που έκανε τα τρωκτικά να πουν «όχι» στις ουσίες που τους προσφέρθηκαν.

Επειδή, λοιπόν, ο ανθρώπινος οργανισμός είναι παρόμοιος με τον οργανισμό των τρωκτικών το ίδιο ισχύει και για το ανθρώπινο είδος. Οπότε, μπορούμε να πούμε ένα μεγάλο όχι στις κακές συνήθειες αρκεί να αφαιρέσουμε από τον οργανισμό μας την πρωτεϊνική κινάση C.

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman