ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το φαγητό και το ποτό αυξάνουν τη λίμπιντο

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν και η ερωτική διάθεση είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας και έλξης δε θα πρέπει να αδιαφορούμε για τους βιολογικούς παράγοντες. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που πολύ συχνά θεωρούνται αφροδισιακές και που μπορούν να αυξήσουν τη λίμπιντο ανδρών και γυναικών.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το αλκοόλ. Αν και η μεγάλη κατανάλωση έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της όρεξης για ερωτική επαφή, εντούτοις μικρές ποσότητες μπορεί να οδηγήσουν σε χαλάρωση και άρση των αναστολών. Το κρασί σε μικρή ποσότητα θεωρείται ευεργετικό για την ερωτική ζωή.

Ο συνδυασμός του μελιού με τα καρύδια είναι επίσης μια αφροδισιακή τροφή. Ειδικά για τους άνδρες μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και στη στύση. Τα αμύγδαλα επίσης είναι μια πολύ καλή τροφή όσον αφορά το σεξ, μιας και περιέχουν βιταμίνη Ε που ενισχύει την ερωτική επιθυμία και βοηθά και στη γονιμότητα.

Το ελαιόλαδο θεωρείται από πολλούς επιστήμονες ως πολύ καλή επιλογή όχι μόνο για τη διατήρηση της καλής υγείας αλλά και της ερωτικής μας ζωής.

Τα θαλασσινά, όπως μύδια, στρείδια κι άλλα είναι γνωστά για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες. Το σκόρδο είναι γνωστό για την επίδρασή του στη στύση του άντρα όπως επίσης και η μελιτζάνες: οι Οθωμανοί θεωρούσαν το λαχανικό αυτό ιδιαίτερα ωφέλιμο για το σεξ.

Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε και την τρούφα, το θησαυρό αυτό της ελληνικής γης που σύμφωνα με έρευνες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των ερωτικών ορμονών.

Φυσικά, οι ανωτέρω τροφές δεν μπορεί να αποτελούν λύση σε κάποιο ιατρικό πρόβλημα που σχετίζεται με τη σεξουαλική ζωή. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να ζητάμε τη συμβουλή του προσωπικού μας ιατρού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman