ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια Κοκκινοσκουφίτσα που... κυκλοφορεί και "οπλοφορεί"

Tweet
Share
Tweet
Share

Η μικρή και αθώα Κοκκινοσκουφίτσα βγάζει από το μπούστο της ένα πιστόλι και απειλεί τον κακό λύκο, ενώ εκείνος αδύναμος την ικετεύει για έλεος. Σίγουρα η ιστορία δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή που ακούγαμε στα παιδικά μας χρόνια πριν πέσουμε για ύπνο. Ωστόσο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν σκεφτεί κανείς πως η οπτική μας για τους αγαπημένους ήρωες θα ήταν τελείως διαφορετική αν τα γνωστά παραμύθια δεν είχαν το τέλος που όλοι ξέρουμε. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς… καλύτερα. Η συγγραφέας Elli Woollard μέσα από άρθρο της στο Guardian παρουσιάζει τις ιστορίες που γράφτηκαν με διαφορετική πλοκή από αυτή που μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει.

Η ιδιαίτερα πρωτότυπη ιστορία αποτίει φόρο τιμής στο παραμύθι «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι».

6.    Σσσσς! Από τους Sally Grindley και Peter Utton

Ο λόγος για μια διαδραστική ιστορία που σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά στα παιδιά. Είναι βασισμένη στο σενάριο του παραμυθιού «Ο Τζακ και η φασολιά», ενώ ο αναγνώστης συμμετέχει ενεργά στο story, αφού καλείται να φτάσει στο τέλος του βιβλίου χωρίς να ξυπνήσει το βασιλιά. Ιδανικό για δυνατή ανάγνωση!

7.    Ο Jim και η Φασολιά του Raymond Briggs

Ο Τζιμ παίρνει τη θέση του νεαρού Τζακ και συναναστρέφεται με το γίγαντα. Καταλαβαίνει τη μοναξιά του και γι’ αυτό αποφασίζει να του κάνει παρέα. Ο γίγαντας γίνεται ένα κοινωνικό πλάσμα και αλλάζει την οπτική του για τη ζωή.

backdrop13

8.    Το καλό μικρό λυκάκι της Nadia Shireeen

Ο Rolf είναι ένας λύκος με προβλήματα. Δεν είναι μεγάλος και σίγουρα όχι κακός. Για την ακρίβεια είναι τόσο καλός που ο αρχηγός της φυλής του τον απεχθάνεται, αφού αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους. Κάνει παρέα με τα τρία γουρουνάκια και τη γλυκιά γιαγιά από το γνωστό παραμύθι. Το τέλος είναι τελείως ανατρεπτικό και προκαλεί άφθονο γέλιο.

9.    Η πριγκίπισσα Smartypants της Babette Cole

Η επαναστατική πριγκίπισσα είναι αποφασισμένη. Δεν θα παντρευτεί κάποιον από τους μικροκαμωμένους  μνηστήρες που τις προτείνουν οι γονείς της. Φεύγει μακριά από το σπίτι της και κάνει παρέα με εξωτικά ζώα. Γνωρίζει έναν όμορφο άνδρα που της ταιριάζει. Η ιστορία παίρνει διαφορετική τροπή από τη συνηθισμένη, ενώ θίγει θέματα σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων.

10.    Γνωρίστε τους παραμυθένιους λύκους της Lauren Child

Όλοι καταβάθος γνωρίζουμε πως οι χαρακτήρες των παραμυθιών δεν μπορούν να μεταφερθούν στην πραγματική ζωή. Ή όχι; Οι λύκοι στο συγκεκριμένο βιβλίο πηδούν από τις σελίδες του παραμυθιού και μια τεράστια μάχη ξεσπά. Η φαντασία οργιάζει και ο αναγνώστης παρασύρεται στην πάλη μεταξύ αυτών και των υπόλοιπων πρωταγωνιστών της ιστορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman