ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10 συνήθειες που θα μας κάνουν πιο έξυπνους

Tweet
Share
Tweet
Share

Γιατί τη σήμερον, έξυπνος όχι μόνο γεννιέσαι αλλά και γίνεσαι. Ιδού λοιπόν οι 10 συνήθειες που αν υιοθετήσουμε σήμερα, άυριο θα δούμε τα οφέλη.

1. Η κριτική σκέψη.
Το να αρκούμαστε στις πληροφορίες που διακινούνται και να αποδεχόμαστε καθολικά την ορθότητά τους, δεν μας κάνει πιο έξυπνους. Ως γνωστόν ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης, και στις μέρες μας, όπου οι ψεύτικες και ανακριβείς ειδήσεις εξαπλώνονται γοργά, η κριτική σκέψη, όχι μόνο μας προστατεύει από την παραπληροφόρηση, αλλά εκπαιδεύει και τον εγκέφαλό μας.

2. Το δίαβασμα.
Διαβάστε όσο περισσότερο μπορείτε. Έστω και δέκα λεπτά την ημέρα, δείχνοντας όμως προτίμηση σε θέματα εκτός του πλαισίου των ενδιαφερόντων σας. Με αυτό τον τρόπο θα διευρυνθεί το γνωστικό υπόβαθρό μας.

3. Η συναναστροφή με έξυπνους ανθρώπους.
Συνήθως έχουν ενδιαφέροντα θέματα να συζητήσουν, πολλές γνώσεις να μοιραστούν και οι συζητήσεις μαζί τους είναι επωφελείς για εμάς, σε πολλαπλά επιπέδα.

4. Η περισυλλογή.
Ο ρυθμός και οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, συχνά δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ένα διάλλειμα για αξιολόγηση των καταστάσεων. Η επεξεργασία των δεδομένων και ο προβληματισμός αποτελούν σημαντικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας.

5. Η σωματική άσκηση.
Το γνωστό: “Νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

6. Η Αύξηση της παραγωγικότητας.
Είναι διαφορετικό το να τρέχεις και να μην φτάνεις και διαφορετικό να τελειώνεις την ημέρα έχοντας αβίαστα και επιτυχώς εκτελέσει όλα τα καθήκοντα.

7. Η ενασχόληση με πράγματα που μας δυσκολεύουν.
Είναι απλό. Κλείνουμε την τηλεόραση ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταπιανόμαστε με πράγματα που μας δυσκολεύουν. Η ενασχόληση με πράγματα στα οποία δεν είμαστε καλοί, βελτιώνει τις νοητικές επιδόσεις μας.

8. Το γράψιμο.
Έστω και των μικρών καθημερίνων συμβάντων μας κάνει οξυδερκείς και πολύστροφους.

8. Η επιλογή.
Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πως οι επιλογές τους αντανακλούν την ταυτότητα τους και το αντίστροφο. Γι αυτό και είναι επιλεκτικοί. Με τα πάντα.

9. Το “φιλτράρισμα”.
Είναι σημαντικό την εποχή της υπερπληροφόρησης να επιλέγουμε ποια πληροφορία άξιζει να αποθηκευτεί στον “σκληρό” μας διαφορετικά η αλήθεια της γνώσης θα χαθεί σε έναν ωκεανό σύγχυσης και άσχετων πληροφοριών.

10. Η εφαρμογή της γνώσης.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθεις κάτι καινούριο, εάν δεν μπορεις να το εφαρμόσεις. Ισχύει και για την παραπάνω λίστα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman