ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πέντε τρόποι να βελτιώσετε το προφίλ σας στο LinkedIn

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι αλήθεια πως το Linkedln αξιοποιείται όλο και περισσότερο στη διαδικασία αναζήτησης θέσης εργασίας και επιλογής εργαζομένων, καθιστώντας σαφές πως η διαμόρφωση του προφίλ σας είναι εξίσου σημαντική με το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή, που έχετε ήδη με κόπο ετοιμάσει. Βρείτε εδώ, πέντε καθοριστικές συμβουλές βελτιστοποίησης του LinkedIn προφίλ σας για να κλέψετε τις εντυπώσεις. 

  •  Αλλάξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου

Εξασφαλίστε πως ο σημερινός εργοδότης και οι συνάδελφοί σας δε μπορούν να παρακολουθούν τις επαγγελματικές σας κινήσεις για εύρεση νέας θέσης εργασίας. Γι' αυτό επιλέξτε προσεκτικά τι ακριβώς θα εμφανίζει το προφίλ σας, απενεργοποιώντας από το σύστημα τις πληροφορίες που δε θέλετε να είναι σε κοινή θέα.

  •  Αναβαθμίστε το λογαριασμό σας

Πριν ξεκινήσετε να βελτιώνετε το προφίλ σας, αναρωτηθείτε ποια είναι η δουλειά που επιδιώκετε να κατακτήσετε. Εξετάστε το είδος και το περιβάλλον της και κινειθείτε διαδικτυακά προς το μέρος της. Προσθέτετε στο προφίλ σας πληροφορίες που εξασφαλίζουν τη γνώση στο πεδίο που επιθυμείτε να δράσετε, ερευνήστε σοβαρά τις επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν και προσθέστε τις στις επαφές σας στο LinkedIn.

  •  Προσέξτε τη φωτογραφία

Ετοιμαστείτε για φωτογράφηση. Κι όμως, οι επαγγελματικές φωτογραφίες επηρεάζουν τον όγκο και την ποιότητα των επαφών σας στο Linkedln. Σύμφωνα μάλιστα με κορυφαίους στο είδος των μέσων επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσε να σας βοηθήσει και η χρήση μιας ασπρόμαυρης φωτογραφίας, έτσι ώστε να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους χρήστες που έχουν έγχρωμες φωτογραφίες. Εννοείται πως η φωτογραφία σας πρέπει να είναι πρόσφατη και αναγνωρίσιμη.

  • Γράψτε σε πρώτο πρόσωπο

Ένα καλογραμμένο προφίλ LinkedIn ορίζει το επαγγελματικό σας ύφος, ενώ κεντρίζει το ενδιαφέρον και την προσοχή των υποψήφιων εργοδοτών. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το ιδανικό προφίλ LinkedIn πρέπει αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο, αν και σύμφωνα με τα στατιστικά ελάχιστοι χρήστες το προτιμούν.

  • Χρησιμοποιείστε συστατικές επιστολές

Ενισχύστε τη φήμη σας προωθώντας επαγγελματικές συστάσεις, γεγονός καθόλου δύσκολο αφού το LinkedIn σας συνδέει με όλους τους τρέχοντες πελάτες σας, που αποτελούν την καλύτερη πηγή παραπομπών. Ελέγξτε λοιπόν την υπάρχουσα λίστα επαφών σας και βεβαιωθείτε ότι είναι πρόσφατες και σχετικές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman