ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι 10 πιο περίεργες φοβίες

Tweet
Share
Tweet
Share

Προφανώς, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη φοβάται απολύτως τίποτα. Μια φοβία μπορεί να σε εξασθενήσει εντελώς, ειδικά όταν οι πολλοί σε θεωρούν και λίγο... τρελό που τη νιώθεις! Αυτές είναι οι πιο ασυνήθιστες φοβίες που έχουν παρατηρηθεί στις σύγχρονες ημέρες.

Οι συχνότερες φοβίες μπορούν να έχουν την μορφή της κλειστοφοβίας, φόβος ύψους, οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, έντομα, φίδια, βελόνες κλπ. Είναι γεγονός, πως οι άνθρωποι μπορούμε να αναπτύξουμε φοβίες σχεδόν για οτιδήποτε, με τις περισσότερες από αυτές να εμφανίζονται στην παιδική ηλικία, χωρίς να σημαίνει ότι αποκλείεται να αναπτυχθούν σε ενήλικες.

Η φοβία είναι ένας έντονος φόβος για κάτι που, στην πραγματικότητα, αποτελεί ελάχιστο ή κανένα πραγματικό κίνδυνο. Και οι συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις "φλερτάρουν" επικίνδυνα με το να θεωρηθούν μέχρι και παρανοϊκές!

Image 1

Αγυροφοβία (Agyrophobia): O φόβος να περνάς από σταυροδρόμι

Όσοι πάσχουν από αυτή, ουσιαστικά φοβούνται διασταυρώσεις, αυτοκινητοδρόμους και οποιαδήποτε οδική αρτηρία- κάτι που καθιστά σχεδόν αδύνατο το να ζεις σε μεγαλούπολη.

Image 2

Μαγειροφοβία (Mageirocophobia): Ο φόβος για το μαγείρεμα

Οι πάσχοντες από αυτήν φοβούνται να μαγειρέψουν και παραγγέλνουν πάντα από έξω. Σε άλλη έκφανση της φοβίας, το άτομο μπορεί να αισθάνεται εκφοβισμό από ανθρώπους ικανούς στην μαγειρική, με αποτέλεσμα να νιώθει ανεπαρκές μπροστά τους.

Image 3

Παιδιοφοβία (Pediophobia)Ο φόβος για τις κούκλες

Εδώ ο παθών δε φοβάται απλά τις τρομαχτικές κούκλες, αλλά όλες τις κούκλες. Ο Φρόυντ πίστευε πως αυτή η φοβία πηγάζει από το φόβο της κούκλας που έρχεται στην ζωή μέσω της ρομποτικής, αφού για πολλούς τα ρομπότ θεωρούνται αποκρουστικά.

Image 4

Κατοπτροφοβία (Eisoptrophobia)Ο φόβος  για τους καθρέφτες

Οι πάσχοντες βιώνουν μια αδικαιολόγητη ανησυχία που συχνά στηρίζεται σε προκαταλήψεις και στον φόβο του υπερφυσικού, από το ότι το σπάσιμο του καθρέφτη θα φέρει γρουσουζιά μέχρι πως  μέσω του καθρέφτη μπορεί να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων…

Image 5

Δαιμονοφοβία (Demonophobia)Ο φόβος για τους δαίμονες 

Οι δαιμονοφοβικοί πάσχουν από την επίμονη φοβία στις κακές οντότητες. Πιστεύουν ότι περιφέρονται ελεύθερες και μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη. Τους πιάνει τρόμος στις υπερφυσικές συζητήσεις, δε μπορούν να βρεθούν μόνοι τους σε σκοτεινά μέρη και τους είναι αδύνατο να παρακολουθήσουν ταινίες με δαιμονική κατοχή ή εξορκισμό.

Image 6

Καθιστοφοβία (Cathisophobia)Ο φόβος του να είσαι καθιστός

Οι περισσότεροι άνθρωποι με καθισοφοβία, συνήθως, δεν το ξέρουν καν… Συνοδεύεται από εφίδρωση, βαριά αναπνοή και άγχος όταν βρεθούν στη θέα μιας καρέκλας ή ενός καναπέ και σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να οφείλεται σε σωματική κακοποίηση, τραυματισμό από αιχμηρό αντικείμενο ή κάποιο επώδυνο ατύχημα που τους κάνει να φοβούνται να κάτσουν για να μην πονέσουν.

Image 7

Πεθεραφοβία (Pentheraphobia)Ο φόβος για την πεθερά

Η «ανίατη» ασθένεια των παντρεμένων…  Τα συμπτώματα για να καταλάβει κάποιος έγγαμος ότι πάσχει από την ασθένεια κάθε φορά που βλέπει την πεθερά του είναι: άπνοια, υπερβολική εφίδρωση, ναυτία, ξηροστομία, τρεμούλιασμα, ταχυκαρδία, ανικανότητα ομιλίας ή σκέψης, φόβος θανάτου, απώλεια ελέγχου, υπερβολικό άγχος, αίσθημα αποφυγής. Η γέννηση των συμπτωμάτων γίνεται όταν η πεθερά βρίσκεται διαρκώς κοντά στο ζευγάρι και αρχίζει να εμπλέκεται ενεργά και δυναμικά, στα θέματα της οικογένειας.

Image 8

Δειπνοφοβία (Deipnophobia)Ο φόβος της συζήτησης στο δείπνο

Ο φόβος αυτός αφορά ανθρώπους, οι οποίοι τρέμουν στην σκέψη ότι πρέπει να συζητήσουν κατά τη διάρκεια του δείπνου και γενικά του φαγητού.  

Image 9

Κουμποφοβία (Koumpounophobia)Ο φόβος για τα κουμπιά

Σχετίζεται άμεσα με την παιδική ηλικία και μπορεί να διαφέρει δραματικά μεταξύ των παθόντων. Το πιο σύνηθες είναι να φοβούνται κάποια συγκεκριμένη υφή των κουμπιών ή να τα θεωρούν βρώμικα και δεν μπορούν ούτε καν να αγγίξουν κάποιο κουμπί! Συνήθως οι παθόντες ψάχνουν ρούχα με φερμουάρ και χωρίς κουμπιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman