ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα 10 ενδιαφέροντα πράγματα που δε γνωρίζατε για τη σοκολάτα

Tweet
Share
Tweet
Share
Η σοκολάτα, σύμφωνα με τις παραδόσεις, θεωρείται πως έχει βασιλική και θεϊκή προέλευση και το επιστημονικό της όνομα είναι "theobroma cacao" που σημαίνει "τροφή των θεών".
 
Το αξιοσημείωτο είναι πως αρχικά υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη ως ύλη, όχι τόσο βρώσιμη αλλά...βιώσιμη, αφού οι Αζτέκοι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τους κόκκους του κακάο ως μέσο συναλλαγής, ενώ όταν έφτασε στην Ευρώπη έγινε δημοφιλής στους πλούσιους και αριστοκρατικούς κοινωνικούς κύκλους.
 
Ωστόσο, αυτή η "γαστριμαργική εμμονή" μικρών και μεγάλων απειλείται προς εξαφάνιση, αφού οι παραγωγοί προβλέπουν ότι μέχρι το 2020, η έλλειψη σοκολάτας θα είναι γεγονός και το 2030 θα υπολείπεται κατά 2 εκατομμύρια τόνους.
 
Πριν εξαντληθούν, λοιπόν, εντελώς τα αποθέματα, διαβάστε 10 πράγματα που, ίσως, δεν γνωρίζατε γι' αυτό το γλυκό "μαύρο χρυσό", απολαμβάνοντας παράλληλα- τι άλλο; Λίγη σοκολάτα...
 

Image 1

Στις ασπρόμαυρες παλιές ταινίες του κινηματογράφου, το σοκολατένιο σιρόπι ήταν ότι πιο ιδανικό για την προσομοίωση αίματος. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Άλφρεντ Χίτσκοκ στη διαβόητη σκηνή του ντουζ στην ταινία Ψυχώ, είχε χρησιμοποιήσει σιρόπι σοκολάτας προκειμένου να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του αίματος.

Image 2

Οι ΗΠΑ καταναλώνουν το 50% της σοκολάτας παγκοσμίως, το οποίο κοστίζει πάνω από 3 δισ. λίρες, με τους Ευρωπαίους να "πέφτουν" στη δεύτερη θέση με ποσοστό περίπου 40%. 

Ωστόσο, το ρεκόρ κατανάλωσης σοκολάτας ανά άτομο κρατάνε, συγκεκριμένα, οι Ελβετοί, με 240 μπάρες το χρόνο έκαστος.
 
Image 3
 
Ο εφευρέτης των σοκολατένιων μπισκότων πούλησε τη συνταγή στο Nestle Toll House, με "αμοιβή" δωρεάν σοκολάτες και μπισκότα για την υπόλοιπη ζωή του.
 
Image 4
 
Τρώγοντας 5 φορές την εβδομάδα λίγη μαύρη σοκολάτα, περιορίζεται κατά 60% ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.
 
Image 5
 
Από τεχνικής άποψης, η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα καθώς δεν περιέχει καθόλου στερεό κακάο ή έστω λικέρ κακάο.
 
Image 6
 
Ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας παρέχει αντίστοιχη ενέργεια για να περπατήσει κανείς 150 μέτρα. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως το σοκολατούχο γάλα τονώνει τον οργανισμό περισσότερο και από τα πιο φημισμένα energy drinks.
 
Image 7
 

Η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο ζυγίζει 42 γραμμάρια, στοιχίζει 260 δολάρια και τρώγεται με ξύλινες λαβίδες. Είναι φτιαγμένη από την καλύτερη ποικιλία κακάο του Εκουαδόρ κι ονομάζεται "To'ak", που σε μια αρχαία τοπική διάλεκτο σημαίνει "γη και δέντρο".

Η περιεκτικότητά της σε κακάο φτάνει το 81% ενώ απαιτούνται 36 βήματα για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα.

Image 8

Ενέπνευσε την εφεύρεση του φούρνου μικροκυμάτων! Συγκεκριμένα, η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Percy Spence, επιστήμονας στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και φανατικός οπαδός της σοκολάτας παρατήρησε ότι η ένα κομμάτι που έιχε στην τσέπη του έλιωνε τη στιγμή που βρισκόταν κοντά σε μια συσκευή με το όνομα "μάγνητρο".

Και κάπως έτσι, εμπνέυστηκε την ιδέα μιας συσκευής που θα ζεσταίνει το φαγητό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Image 9

H πολύχρωμη ιστορία των M & M’s ξεκινάει από το 1941, όταν δημιουργήθηκαν από τους Forrest Mars & R.Bruce Murrie, ως ένα μέσο για απολαμβάνουν οι στρατιώτες τη σοκολάτα χωρίς να λιώνει στα χέρια και στις τσέπες τους

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman