ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν η γεύση κοστίζει ακριβά...

Tweet
Share
Tweet
Share

Ιδιαίτερα ακριβά μπορεί να κοστίσει ένα πιάτο φαγητό, ένα ποτήρι κρασί, ή ένα γλύκισμα όταν πρόκειται για ένα διάσημο brand ή όταν η παρασκευή του οφείλεται σε ένα μετρ του είδους… Στο πλαίσιο αυτό, ψάξαμε και στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε τα δέκα πιο ακριβά εδέσματα που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.

Image 1

Για 4,9 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν 6 λίτρα ουίσκι της Μacallan σε δημοπρασία που έγινε τον Ιανουάριο του 2014 από τον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ. Με την πώληση ανατράπηκε κάθε ρεκόρ που είχε διαμορφωθεί ως τότε. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε φιάλη 64 ετών Macallan, που είχε πωληθεί σε δημοπρασία στην Νέα Υόρκη το 2010 έναντι 460.000 δολαρίων.

Image 2

Για 28.000 δολάρια πουλήθηκε το Νοέμβριο του 2004 ένα ταπεινό σάντουιτς, όσο κι αν το γεγονός μας προκαλεί εντύπωση. Η τιμή ήταν τόσο ακριβή, καθώς η κάτοχος του, Diane Duyser από το Μαϊάμι ισχυρίστηκε πως στο ψωμί του έπαιρνε μορφή το πρόσωπο της Παναγίας.

Image 3

687 δολάρια κόστισε μια μπάρα σοκολάτας Cadbury σε δημοπρασία που διεξήχθη εξαιτίας της ιστορικής της σημασίας. Το γλύκισμα είχε μαζί του ο καπετάνιος Robert Scott στην πρώτη του αποστολή στην Ανταρκτική (1901-1904). Η δημοπρασία έγινε το Σεπτέμβριο του 2001 στο Λονδίνο από το διάσημο οίκο Christie’s.

Image 4

Kανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως λίγη λευκή τρούφα θα δινόταν για 330.000 ολόκληρα δολάρια! Ο ιδιοκτήτης καζίνο Stanley Ho έδωσε το υπέρογκο ποσό για ενάμιση μόλις κιλό τρούφας.

Image 5

11.107 δολάρια κόστισε ένα σοκολατένιο αβγό που δόθηκε σε δημοπρασία το Μάρτιο του 2010. Διακοσμημένο με φύλλα χρυσού υπολογίζεται πως ζύγιζε πάνω από 50 κιλά.

Image 6

Καταλαβαίνουμε απόλυτα την brit mania που έχει καταλάβει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, όπως και την αγάπη για το πριγκιπικό ζεύγος William & Kate Middleton, αλλά εδώ μιλάμε για ένα εξωφρενικό ποσό! Ένα κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα του όμορφου ζευγαριού της Αγγλίας πωλήθηκε στην τιμή 4.000 δολαρίων, ενώ ο άνθρωπος που το αγόρασε έκανε δεκάδες προσφορές στη δημοπρασία.

Image 7

Για 17.473 δολάρια πουλήθηκε από την άλλη ένα κινέζικο μπισκότο για τύχη σε δημοπρασία που έλαβε χώρα το 2006 σε ένα γκαλά για φιλανθρωπικό σκοπό στο Λονδίνο.

Image 8

Δείπνο αξίας 2,1 εκατομμυρίων ευρώ παρέθεσε ένας Κινέζος επενδυτής στον δισεκατομμυριούχο Warren Buffett. Ο Zhao Danyang ξόδεψε αυτό το υπέρογκο ποσό, παρόλο που ο μεγιστάνας Buffett παλαιότερα είχε δηλώσει ότι προτίμα τα αμερικανικά χάμπουργκερ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Buffett αστειευόμενος δήλωσε ότι δεν άφησε το φιλοδώρημα της τάξεως του 10%, όπως αρμόζει σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman