ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10 εντυπωσιακά σούπερ ποδήλατα

Tweet
Share
Tweet
Share

Άλλοι το χρησιμοποιούν για διασκέδαση, άλλοι για γυμναστική και άλλοι ως μέσο μετακίνησης. Όποια και αν είναι η χρήση που κάνει ο καθένας, η επιλογή του ιδανικού ποδηλάτου αποτελεί προσωπική επιλογή. Άλλοι αναζητούν αντοχές υλικού, άλλοι ένα όχημα που να μην "λαχανιάζει" σε μεγάλες αποστάσεις και άλλοι δύο τροχούς, που να μην «λυγίζουν» στις ανωμαλίες του δρόμου. Το Penna διάλεξε για εσάς δέκα από τα εντυπωσιακότερα, σχεδιαστικά, super ποδήλατα, με εξαιρετικές επιδόσεις σε διαφορετικούς τομείς το καθένα.

BSG Wood.b Duomatic

Η γραμμή ποδηλάτων του γάλλου κατασκευαστή BSG’S Wood.b συνδυάζει τα πρόσθετα μεταλλικά κομμάτια με ξύλο φλαμουριάς.

Το συγκεκριμένο ποδήλατο της BSG μοιάζει περισσότερο με έργο τέχνης παρά με μέσο μεταφοράς, ενώ παράλληλα υπόσχεται εξαιρετικές αντοχές.

Η χρήση βαμμένου αλουμινίου είναι ο λόγος που ζυγίζει μόνο 15 κιλά.

Προέλευση: Γαλλία

bike 1

Pashley Parabike

Ο έμπειρος Άγγλος κατασκευαστής ποδηλάτων, Pashley, είναι γνωστός για τα κλασικά του ποδήλατα με κουδουνάκια, αναρτήσεις ελατηρίου κάτω από την σέλα και μεγάλα καλάθια στο μπροστινό μέρος.

Μας θυμίζει το δίκυκλο με ονομασία Airborne της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο έφεραν οι Άγγλοι αλεξιπτωτιστές στην ηττημένη Γαλλία το 1940.

Προέλευση: Αγγλία

bike 2

Άγγλος αλεξιπτωτιστής με το ποδήλατο απο το οποίο επηρεάστηκε ο σχεδιαστής Pashley

bike plane

Το αρχικό μοντέλο του ποδηλάτου Parabike 

para bike

Vanmoof S Series

Ο σχεδιαστής Vanmoof έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη σειρά προαστιακού ποδηλάτου σκληρού υλικού, η οποία ακολουθεί ένα απλό και μοντέρνο σχέδιο χωρίς επιπλέον λεπτομέρειες.

Είναι ένα ποδήλατο κατάλληλο για ανηφόρες, με ισχυρά φρένα που συνήθως διαθέτουν τα ποδήλατα υψηλότερου κόστους.

Προέλευση: Ολλανδία

bike 3


Donky Bike

Το Donκy Bike έχει ασυνήθιστη ομορφιά και ρίχνει το βάρος του στην απλότητα, στη δύναμη και στην εύκολη κίνηση στους ελιγμούς.

Το δίκυκλο που κέρδισε το βραβείο σχεδίου της χρονιάς από το Μουσείο Design του Λονδίνου, διαθέτει σκληρές ρόδες με διάμετρο 20 εκατοστών και σκελετό στενής διαμέτρου.

Προέλευσης: Αγγλία

bike 4

Viks Steel Urban Cycle

Το κατάστημα Velonia του Indrek Narusk στην Εσθονία δημιούργησε το παράξενο ποδήλατο, το οποίο ονόμασε Vikis.

Το μοντέλο Vikis -σε έντονη πορτοκαλί απόχρωση- μπορεί να ρυθμιστεί για οδήγηση ελεύθερου τροχού, αν και δεν συνίσταται διότι τα φρένα είναι μονάχα 30 mm περιορίζοντας σημαντικά τον έλεγχο του δικύκλου.

Προέλευση: Εσθονία

bike 5

GreenChamp Original

Το ποδήλατο αυτό, φτιαγμένο από bamboo, για μικρά παιδιά χωρίς πετάλια έχει αναγνωριστεί για την καλαίσθητη παρουσία του.

Ο σχεδιαστής George Bernard Shaw κατασκεύασε το ποδήλατο χωρίς πετάλια, με σκοπό να «μάθει» ισορροπία στους νέους οδηγούς ποδήλατου.

Προέλευση: Σιγκαπούρη

bike 6

Cherubim HummingBird

Με σκελετό από χάλυβα , το ποδήλατο με ονομασία Cherubim HummingBird, το οποίο σχεδίασε ο Shinichi Konno, έχει μοναδικό καλούπι και μοιάζει με ποδήλατο αγωνιστικής Κούρσας.

Προέλευση: Ιαπωνία 

bike 7

Faraday Porteur

Η κατασκευαστική εταιρεία ποδηλάτων Faraday Porter είναι μοναδική στο να δημιουργεί ηλεκτρικά ποδήλατα, που έχουν καλά κρυμμένο το μοτέρ και είναι ελκυστικά στην εμφάνιση.

Η εταιρεία βρίσκεται στην πολιτεία Oregon της Αμερικής στην πόλη Portland.

Οι μπαταρίες των ποδηλάτων τους τοποθετούνται “μυστικά” στο εσωτερικό των μεταλλικών σωλήνων, που μοιάζουν να αποτελούν μέρος του σχεδίου.

Το δίκυκλο αυτό, παρέχει ως και 15 χιλιόμετρα (24 μίλια) ηλεκτρικής υποβοήθειας. Διαθέτει φώτα που ξεκινούν να λειτουργούν με την δύση του ηλίου, και χώρο στο μπροστινό μέρος για τα ψώνια ή οτιδήποτε άλλο.

Προέλευση: Αμερική

bike 8

Engeenius Cykno

Το πανέμορφο ιταλικό ποδήλατο με ονομασία Cykno, το οποίο είναι πιο ακριβό από ένα καινούργιο Alfa Romeo MiTo, διαθέτει μπαταρία υποβοήθησης που διαρκεί για 37 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία χρειάζεται 4 ώρες για να γεμίσει πλήρως, ενώ μαζί με το ποδήλατο παρέχεται και ο φορητός φορτιστής μπαταρίας.

Το δίκυκλο Cykno, εκτός από την υψηλή του τιμή, δεν είναι το ιδανικότερο ηλεκτρικό διότι ζυγίζει 25 κιλά.

Προέλευση: Ιταλία

bike 9

World Bicycle Relief Buffalo

Το relief buffalo, είναι ένα απλό ποδήλατο με μεγάλες αντοχές σε βάρος φορτίων.

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική «βασίζονται πάνω του» για τη δική τους μετακίνηση, της οικογενείας και των προϊόντων τους.

Το ποδήλατο αυτό σχεδιάστηκε από το Αμερικάνικο Ίδρυμα World Bicycle Relief, και είναι ιδανικό για βαριά φορτία και ανώμαλους δρόμους.

Κάθε relief buffalo ποδήλατο «έρχεται» με ένα μικρό kit εργαλείων και μια αντλία ελαστικών.

Προέλευση: Αγκόλα, Κένυα, Νότια Αφρική, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε

bike 10

Το Relief Buffalo διευκολύνει καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους στην Αφρική. Το ποδήλατο χησιμοποιείτε για μεγάλες αποστάσεις με προορισμούς όπως: τη δουλειά, το σχολείο, πηγές νερού και εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων. 

bike

Ακόμα ένα φωτογραφικό στιγμιότυτπο του ποδηλάτου Relief Buffalo στην Ζάμπια

bike 100

Πηγή: www.bbc.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman