ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Raise a toast. Κυριολεκτίκα, με την πρώτη μπύρα από ψωμί

Tweet
Share
Raise a toast. Κυριολεκτίκα, με την πρώτη μπύρα από ψωμί O Tristram Stuart
Tweet
Share

Οι παρασκευαστές της πρωτότυπης μπύρας, αστειέυονται μεταξύ τους λέγοντας πως η συγκεκριμένη μπύρα έιναι ότι καλύτερο έχει φτιαχθεί, μετά το ψωμί. Και πράγματι. Αν το καλοσκεφτείς, η μπύρα που δεν αφήνει να πάει χαμένο το αρχαιότερο και πιο βασικό είδος διατροφής, το ψωμί, μάλλον είναι.

Η μπύρα Toast παρασκευάζεται από το περισσευούμενο μπαγιάτικο ψωμί φούρνων, εστιατορίων και σούπερ μάρκετ, που θα κατέληγε στα σκουπίδια.

Η αρχική ιδέα ανήκει σε μια ομάδα Βέλγων κι από αυτούς εμπνέυστηκε ο Βρετανός Tristram Stuart, ιδρυτής επίσης και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Feedback, που σκοπό έχει την μείωση της ποσότητας των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια. Tα έσοδα από τις πωλήσεις της μπύρας χρηματοδοτούν τη δράση της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

toast

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης, κάθε χρόνο περισσότεροι από 15 εκατ. τόνοι φαγητού και καθημερινά 14 εκατ. φέτες ψωμιού, καταλήγουν στα απορρίματα. Ο Stuart, αισιοδοξεί πως κάποια στιγμη όλη αυτή η σπατάλη θα σταματήσει και όταν συμβεί αυτό θα είναι παραπάνω από χαρούμενος που δεν θα υπάρχει πλεόν λόγος να παρασκευάζει την μπύρα του.

Mέχρι στιγμής, έχουν εκμεταλλευθεί περισσότερους από 5.000 τόνους μπαγιάτικου ψωμίου και έχουν παράξει περισσότερα από 56.000 λίτρα μπύρας. Συνεργάζονται κυρίως με την ζυθοποιία Hambleton Ales στο Yorkshireμε, αλλά και με διάφορες άλλες προκειμένου να εκμεταλλέυθουν όσο περισσότερο ψωμί μπορούν. Μάλιστα η εταιρεία πλέον σκοπεύει να επεκτείνει τη δραστηριότητα της και στις Η.Π.Α. και έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικτυακή της χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας indiegogo.

Το καλύτερο όμως στο όλο εγχείρημα είναι πως η συνταγή δεν είναι μυστική. Παρέχουν ακριβείς πληροφορίες των βημάτων της διαδικασίας (δείτε αναλυτικά εδώ), ώστε οι ενδιαφερόμενοι ανά τον κόσμο να έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν τη δική τους σπιτική μπύρα και η ιδέα διαχείρησης των απορριμάτων να εξαπλωθεί και να φρενάρει ή και να εκμηδενίσει τη σπατάλη.

Cheers!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman