ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

6 ταινίες που δεν θα πιστεύετε ότι απαγορεύτηκαν σε κάποιες χώρες

Tweet
Share
Tweet
Share

Ορισμένες χώρες έχουν τους δικούς τους ειδικούς κανόνες λογοκρισίας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πραγματικά συγκεκριμένοι και αρκετά περίεργοι, ακόμα και αστείοι για ορισμένες άλλες που δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς και κανόνες.  Είτε αφορούν την ομοφυλοφιλία, είτε φαντάσματα, είτε άλλα θέματα με περίεργο περιεχόμενο

Βλέπετε, υπάρχουν χώρες με αυστηρούς κανόνες λογοκρισίας που μπορεί να φαίνονται λίγο ακραίες ή ακόμα και ανόητες για πολλούς και ότι στην ιστορία υπάρχουν χώρες που έχουν απαγορεύσει ταινίες που δεν θα φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαν να βλάψουν κανέναν.

Ακολουθούν οι περίεργες περιπτώσεις στις οποίες ταινίες που εμείς θεωρήσαμε ακρως διασκεδαστικές και αβλαβείς, οι οποίες απαγορεύτηκαν για κάποιο λόγο σε άλλες χώρες:

 

Zoolander (2001) Dir. Ben Stiller

Απαγορεύτηκε στο Ιράν, λόγω του ομοφυλοφιλικού περιεχομένου

 

Avatar (2010) Dir. James Cameron

Απαγορεύτηκε η προβολή της στην Κίνα, με το επιχείρημα ότι μπορεί να παρακινήσει  τους κινέζους να επαναστατήσουν

The Simpsons Movie (2007) Dir. David Silverman

Απαγορεύτηκε η προβολή της στην Μπούρμα, λόγω του ότι μπορεί οι πολίτες της να επηρεαστούν, ακόμα και να ταυτιστούν με τις επαναστατικές ιδέες του περιεχομένου της

Shrek 2 (2004) Dir. Andrew Adamson, Kelly Asbury, and Conrad Vernon

Απαγορεύτηκε στο Ισραήλ δεδομένου ότι υπάρχει μια σκηνή στην οποία ένας χαρακτήρας απειλεί να ευνουχίσει έναν άλλο λέγοντας "et’s Bobbitt him" αναφερόμενος στην περίπτωση της Lorena Bobbitt η οποία έκοψε το πέος του συζύγου της. Στην ισραηλινή εκδοχή, άλλαξαν το Bobbit για τον διάσημο τραγουδιστή David Door, ο οποίος είναι γνωστός για ένα πολύ μακρύ φαλτσέτο. Ο τραγουδιστής εξέδωσε μια αγωγή που κέρδισε και η ταινία αποσύρθηκε μέχρι να αφαιρεθεί το αστείο.

2012 (2009) Dir. Roland Emmerich
Απαγορεύτηκε στην Βόρεια Κορέα, λόγω του ότι αναφερόταν σε φυσικές καταστροφές, πράγμα, που η κυβέρνηση της χώρας θεώρησε, ότι θα τρομάξει τους πολίτες της χώρας.

E.T. (1982) Dir. Steven Spielberg

Η προβολή της ταινίας, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, απαγορεύτηκε στην Σουηδία, Φιλανδία και Νορβηγία, με το επιχείρημα ότι παρουσίαζε τους ενήλικες εχθρικούς προς τα παιδιά, και αυτό, ήταν πολύ επικίνδυνο για να παρακολουθήσουν τα παιδια των χωρών αυτών.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman