ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα Chateau Lafite του 1845 είναι πολύ καλύτερη επένδυση από μια μετοχή

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι επενδύσεις σε είδη πολυτελείας μπορούν να αποφέρουν υψηλές αποδόσεις. Οι περισσότεροι από εμάς, όταν θέλουμε να επενδύσουμε αγοράζουμε ακίνητα, μετοχές ή ομόλογα. Οι πολύ πλούσιοι αγοράζουν και αντικείμενα πάθους, όπως κλασικά αυτοκίνητα, κρασιά… και βιολιά!

Οι αποδοτικότερες επενδύσεις, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που ανέλυσε πρόσφατα το περιοδικό Economist είναι σε κλασικά αυτοκίνητα, η αξία των οποίων αυξήθηκε ταχύτερα απ’ ό, τι των άλλων συλλεκτικών αντικειμένων.

 vil

Το ενδιαφέρον είναι ότι η απόδοση αυτών των επενδύσεων είναι μεγαλύτερη από την απόδοση σε μετοχές (MSCI World). Με βάση τον δείκτη διαχείρισης πλούτου της Barclays, oι πλούσιοι διαθέτουν το 36% αντικειμένων εξαιρετικής τέχνης, το 25% κλασικών αυτοκίνητων, το 17% νομισμάτων, το 10% κρασιών  και το 6% γραμματοσήμων.

 fer

Εμείς, που δεν είμαστε πλούσιοι ούτε συλλέκτες, υποθέτουμε ότι κάθε πλούσιος συλλέκτης που σέβεται τον εαυτό του έχει τουλάχιστον ένα παλιό κρασί Bordeaux στην κάβα του. Θεωρούμε επίσης ότι οι πραγματικά πλούσιοι εισπράττουν μεγαλύτερη απόλαυση με την κατοχή ενός Chateau Lafite του 1845 ή μιας Ferrari 450 GT Berlinetta του 1957, από εκείνη που θα τους έδινε ένα κορνιζαρισμένο πιστοποιητικό οποιασδήποτε μετοχής.

Πάνος Τσαγκαράκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman