ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ερωτικά μυθιστορήματα σε μια άγνωστη γλώσσα

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Νιγηρία είναι συνυφασμένη στο μυαλό των περισσότερων από εμάς –και κυρίως το βόρειο τμήμα της- με την ισλαμική φονταμενταλιστική οργάνωση Boko Haram, η οποία ιδρύθηκε το 2002, έχει διακηρύξει την αφοσίωσή της στον ISIS και είναι ενεργή στη βορειοανατολική Νιγηρία, το Νίγηρα, το Τσάντ και το βόρειο Καμερούν.

Κάτι που λίγοι ωστόσο ξέρουν είναι πως στην ίδια περιοχή της Νιγηρίας και με επίκεντρο την πόλη Kano, λαμβάνει χώρα μια αξιοσημείωτη λογοτεχνική παραγωγή μυθιστορημάτων ερωτικού περιεχομένου, γραμμένων από Μουσουλμάνες. Οι κυρίες γράφουν στη γλώσσα Hausa, η οποία μιλιέται από 50 εκατομμύρια άτομα, η δουλειά τους ωστόσο σπάνια διαδίδεται εκτός της γεωγραφικής αυτής ζώνης. Η πολυβραβευμένη Αμερικανίδα φωτογράφος Glenna Gordon στο Diagram of the Heartτο οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου από τις Red Hook Editions παρουσιάζει τις γυναίκες αυτές, τις ζωές τους, τις φιλοδοξίες τους αλλά και την πανέμορφη δουλειά τους.

mithi 3

«Οι συγγραφείς συγκρούονται με τους ισλαμιστές λογοκριτές και πουλάνε τα βιβλία τους σε μερικές από τις ίδιες αγορές που γίνονται στόχος από τους βομβιστές αυτοκτονίας της Boko Haram. Τα βιβλία αναφέρονται στην αγάπη και το γάμο. Κάποια είναι ανατρεπτικά και μιλάνε άφοβα ενάντια στο trafficking και το γάμο παιδιών, ενώ άλλα είναι υποτακτικά, συμβουλεύοντας τις γυναίκες πώς να ικανοποιούν τους συζύγους τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας φαντασιώσεις απόδρασης, και ιστορίες του φτωχού κοριτσιού που συναντά τον πλούσιο άντρα. Οδηγούμενο από τα θέματα αυτών των μυθιστορημάτων, το “Diagram of the Heart” εξερευνά το ειδύλλιο, την παράδοση, την αγάπη και την απώλεια των ζωών των γυναικών στη Βόρεια Νιγηρία», εξηγεί η Glenna Gordon στο προσωπικό της site.

mithi 4

Περισσότερες πληροφορίες για την φωτογράφο, η οποία από το 2006 δουλεύει στην Αφρική, και το εν λόγω βιβλίο μπορείτε να αναζητήσετε στα http://glennagordon.com/και http://prisonphotography.org/2016/02/03/the-muslim-women-who-write-romance-novels-in-northern-nigeria-subversively/

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση, όπου ως επί το πλείστον απεικονίζονται ορισμένες από τις συγγραφείς, προέρχονται από αυτό.

mithi 5

mithi 6

mithi 7

mithi 8

mithi 9

mithi 11

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman