ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όταν ο έρωτας οδηγεί στην καταστροφή... Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι συνέπειες κακών συναισθηματικών επιλογών επηρεάζουν στο σύνολο τη ζωής κάποιου, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ένας άνθρωπος διεθνούς φήμης. Όταν τα πράγματα μπλέκονται μιλάμε για σχέσεις-καρμανιόλες και ζουμερά σκάνδαλα που αλλάζουν την ιστορία.

Ηγεμόνες, βασιλείς, πολιτικοί και δημοφιλή πρόσωπα κατά καιρούς πρωταγωνιστούν σε ανάλογες περιπέτειες ενώ η σφαίρα της δημόσιας ζωής τους καταβαραθρώνεται και τα ερωτικά λάθη γίνονται ασυγχώρητα. Στη συνέχεια συγκεντρώσαμε τα μεγαλύτερα ερωτικά σκάνδαλα που «έκλεισαν» τα καλύτερα σπίτια και τελείωσαν καριέρες.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον

teilor

Το ερωτικότερο, ίσως, δίδυμο στην ιστορία της 7ης Τέχνης που γνωρίστηκε ενσαρκώνοντας το, επίσης ερωτικότερο δίδυμο στην ιστορία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, (τον Μάρκο Αντώνιο και την Κλεοπάτρα),  έκανε δυο γάμους και άλλα τόσα διαζύγια και άφησε θρυλικές ατάκες όπως η χαρακτηριστική του Μπάρτον για τα στήθη της Τέιλορ: «...αποκαλυπτικά, μπορούν να ανατρέψουν αυτοκρατορίες...». Ο δεκαετής γάμος του αιώνα μεταξύ Τέιλορ και Μπάρτον ενέπνευσε την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η φρενίτιδα του ενδιαφέροντος για την προσωπική ζωή και το life style των αστέρων της σόου - μπιζ με ανελέητο κυνηγητό των paparazzi.

Κάρολος Ντίκενς και Νέλι Τέρναν

karolos

Οι γίγαντες της παγκόσμιας λογοτεχνίας παθαίνουν κι αυτοί κρίση της μέσης ηλικίας. Ο 45χρονος το 1857 συγγραφέας της Βικτωριανής εποχής, Κάρολος Ντίκενς - ένας λογοτέχνης-σούπερσταρ στην εποχή του και σπουδαίος οικογενειάρχης με εννέα παιδιά - ζούσε μια ζωή που θα τη ζήλευαν πολλοί. Και τότε ... ξεκίνησε μια σχέση με την Ελεν «Νέλι» Τέρναν, μια χαρισματική νέα ηθοποιό με την οποία συνεργαζόταν που ήταν μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερη από τη 17χρονη κόρη του.

Το ειδύλλιο αυτό προκάλεσε τα καλύτερα και τα χειρότερα στον Ντίκενς. Ο γάμος του κατέρρευσε και η 13ετών σχέση του με με τη Νέλι διήρκεσε έως το θάνατό του παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές του να κρατήσει τη διπλή ζωή του μυστική από τη συντηρητική κοινωνία της εποχής. Η Νέλι πιστεύεται ότι τον ενέπνευσε να δημιουργήσει, μεταξύ άλλων, την περίφημη Εστέλλα του, κορυφαίου για πολλούς, μυθιστορήματός του, «Μεγάλες Προσδοκίες».

Μεγάλη Αικατερίνη και υπολοχαγός Ποτέμκιν

pote

Ένας συμβουλάτορας είναι απαραίτητος για κάθε μεγάλη αυτοκράτειρα. Στην περίπτωση της Μεγάλης Αικατερίνης και του υπολοχαγού Ποτέμκιν, μιλάμε για έναν άνδρα ικανότατο σύντροφο ψυχής. Η Μεγάλη Αικατερίνη καταρχάς ήρθε σε επαφή με τον γοητευτικό Ποτέμκιν σε ηλικία 33 ετών όταν ο (κατά δέκα έτη νεότερός της) υπολοχαγός τη βοήθησε να ξεπεράσει τον απογοητευτικό γάμο της  με το σύζυγό της, Πέτρο ΙΙΙ, Τσάρο της Ρωσίας. Ο έρωτάς τους ολοκληρώθηκε στη σάουνα του υπογείου των Χειμερινών Ανακτόρων και σ' αυτό βοήθησε ο στραγγαλισμός - υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες - του Τσάρου. 

Το ζεύγος σύναψε μια ισχυρή πολιτική συμμαχία για δεκαετίες. Ακόμα κι όταν ο ρόλος του Ποτέμκιν στην αυτοκρατορική αυλή επεκτάθηκε, η συμμετοχή του στην αυτοκρατορική κρεβατοκάμαρα ήταν σημαντική αν και αποδέχτηκε το ρόλο του ...τρίτου παίκτη σε menage a trois που ιδιαίτερα αγαπούσε η αυτοκράτειρα, μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες της ιστορίας. 

Όσκαρ Ουάιλντ και Alfred Douglas

n ALFRED DOUGLAS large570

Ο Alfred «Bosie» Douglas ήταν ένας ευγενής, τρίτος γιος του John Douglas του Queensberry, που εγκατέλειψε την Οξφόρδη χωρίς πτυχίο, με ένα τεράστιο ωστόσο παράπονο κατά του πατέρα του, που κατέληξε να γίνει η καταστροφή του μεγάλου του έρωτα, Όσκαρ Ουάιλντ, τον οποίο γνώρισε και ερωτεύτηκε το 1891. Ο μεγαλύτερος καυγάς του ζευγαριού ξέσπασε για την κακή μετάφραση του Bosie στο έργο του Ουάιλντ «Σαλώμη», το οποίο είχε γράψει στα γαλλικά. Τα σκανδαλώδη σκηνικά που εκτυλίχθηκαν έφτασαν μέχρι τα αυτιά του πατέρα του Douglas, ο οποίος τον απείλησε με επιστολή ότι θα τον αποκηρύξει αν δεν χώριζε από το διάσημο θεατρικό συγγραφέα και το κινούμενο σκάνδαλο που αποτελούσαν οι δυο τους.

Οι αντεγκλήσεις πατέρα-γιου θα κλιμακώνονταν όταν ο αδερφός του Bosie, επίσης μπλεγμένος σε ομοφυλοφιλική σχέση, θα έβρισκε ύποπτο θάνατο σε κυνηγετικό δυστύχημα. Ο πατέρας αποφάσισε να σώσει τον γιο του χαντακώνοντας τον Ουάιλντ, προσπάθεια που γέννησε μια σειρά από κωμικοτραγικά γεγονότα, με τον Ουάιλντ να γράφει λιβέλους για τον Queensberry και να καταφέρνει μάλιστα μέχρι και να συλληφθεί ο πατέρας.

Η κατηγορία της ομοφυλοφιλίας όμως, σημαντικότατο αδίκημα για την εποχή, που αντιμετώπισε στο δικαστήριο ο Όσκαρ Ουάιλντ τον ανάγκασε να αποσύρει τη μήνυση στον πατέρα του εραστή του, ενώ μία μέρα αργότερα ο θεατρικός συγγραφέας θα συλλαμβανόταν για απρέπεια, σε μια μακρά σειρά από δίκες και εφέσεις που θα γκρέμιζαν την καριέρα του και θα υπονόμευαν την ελευθερία του, καταστρέφοντάς τον ολοκληρωτικά...

Ήταν το 1948 όταν ξέσπασε σκάνδαλο για την πασίγνωστη Σουηδή ηθοποιό. Ο παράνομος δεσμός που διατηρούσε με τον παντρεμένο Ιταλό σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι ήρθε στο φως, με την Μπέργκμαν να μετρά ήδη 21 χρόνια γάμου. Όταν μάλιστα η Μπέργκμαν έμεινε έγκυος από τον Ροσελίνι, το σκάνδαλο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με κοινό και Τύπο να εξαπολύουν μύδρους και την Ίνγκριντ να εγκαταλείπει οριστικά τις ΗΠΑ για την Ιταλία, με τη δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο και την επιμέλεια του παιδιού της να γίνεται πολύκροτη και να μονοπωλεί τον κουτσομπολίστικο Τύπο.

Η Μπέργκμαν παντρεύτηκε τελικά τον Ροσελίνι τον Μάιο του 1950, ενώ το 1952 γεννήθηκε το διασημότερο από τα παιδιά τους, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Η καριέρα της στο Χόλιγουντ είχε ωστόσο πεθάνει, με την αμερικανική κοινωνία να μην της συγχωρεί ποτέ το παραστράτημα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman