ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα ξέρετε όλα για τον Freddie Mercury;

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Νοέμβριο του 1991 λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή, ο Freddie Mercury, συναντήθηκε με το μάνατζερ του για να αποφασίσουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακοινώσει στον κόσμο πως πάσχει από AIDS. Μόλις κατέληξαν στο κείμενο, ο αξεπέραστος περφόρμερ αναρωτήθηκε για το πώς θα τον θυμούνται οι θαυμαστές του. «Μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε με τη μουσική μου» είπε, «αλλά μην με κάνετε να φαίνομαι βαρετός».

Εικοσιπέντε χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ροκ σταρ όλων των εποχών. Ένας από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του που κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα ακόμα και όσων δεν ακούν συστηματικά το είδος αυτής της μουσικής. Ψάξαμε στο περιοδικό Clash και σας παρουσιάζουμε πράγματα για τη ζωή του που ίσως δεν γνωρίζετε.

-Το όνομα γέννησής του ήταν Farrokh Bulsara, ωστόσο ακόμα και στο επίσημο διαβατήριό του έγραφε «Frederick Mercury». Το όνομα «Freddie» άρχισε να το χρησιμοποιεί στο κολέγιο της Βομβάης που ήταν έγκλειστος.

 

-Θεωρούσε πως δεν είναι εξαιρετικός πιανίστας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα επόμενα χρόνια όλο και λιγότερο χρησιμοποιούσε το πιάνο ενώ εκμεταλλευόταν το χρόνο για να χορέψει.

-Απέδιδε καλύτερα στα live του όταν είχαν προηγηθεί συναισθηματικές και σωματικές συγκρούσεις. Ο Freddie Mercury πριν από μια συναυλία στο Milton Keynes Bowl καυγάδισε άσχημα με τον τότε σύντροφό του Bill Reid. Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που ο Reid δάγκωσε το χέρι του front man των Queen, αφήνοντας πάνω για ώρες, τα σημάδια των δοντιών του. Σε έναν άλλο καυγά μεταξύ τους, άφησαν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους με ένα στρώμα από σπασμένα γυαλιά και γύψο.

-Ο θρυλικός καλλιτέχνης, μετά την επέμβασή του σε μια πτήση στη Νέα Υόρκη από το Τόκιο όπου βρισκόταν, ανακάλυψε πως το αεροπλάνο ήταν ένα DC10, μοντέλο που στο παρελθόν είχε εμφανίσει διάφορα προβλήματα. Άρχιζε να φωνάζει πως το DC μοιάζει με θάνατο μαζεύοντας τα πράγματά του. Έτρεξε προς την έξοδο του αεροπλάνου και κλείνοντας τη μόνη διαθέσιμη θέση στην επόμενη πτήση 14 ώρες αργότερα.

-Σε μια περιοδεία του στις ΗΠΑ ο Mercury ανακάλυψε πως ο σύντροφός του έβλεπε κάποιον άλλον. Ο μουσικός του ζήτησε να συναντηθούν, τον χώρισε και μάλιστα κράτησε και τη γάτα του, τον Όσκαρ.

-Λάτρευε τις γάτες, ώστε κάθε φορά που έφευγε για περιοδείες τηλεφωνούσε στο σπίτι για να μιλήσει μαζί τους. Η κάποτε σύντροφός του και δια βίου στενή του φίλη Mary Austin κρατούσε τις γάτες κοντά στο ακουστικό, ώστε να μπορούν να τον ακούνε να μιλάει. Στο διαμέρισμά του είχε επίσης, πορτρέτα από όλες τις γάτες του.

-Οι βοηθοί του ήταν πάντα εξοπλισμένοι με χαρτί και στυλό γιατί η έμπνευση μπορούσε ανά πάσα στιγμή να του χτυπήσει την πόρτα. Φήμες λένε πως συνέλαβε το τραγούδι "Life Is Real" ενώ πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό.

-Μια αναπαράσταση του αγάλματος που δημιουργήθηκε προς τιμή του Freddie Mercury και βρίσκεται στο Μοντρέ της Ελβετίας, τοποθετήθηκε στην κορυφή του Dominion Theatre, κάτω από την Oxford Street.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman