ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μητρικός θηλασμός για... επαγγελματική επιτυχία

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο δρόμος για την επιτυχία είναι στρωμένος με… μητρικό γάλα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τα διάφορα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των νεογνών, επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης και θέτει γερές βάσεις για υγιείς ενήλικες είναι μόνο μερικά από τα ευεργετήματα του μητρικού γάλακτος.

Παράλληλα έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι ο θηλασμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και για τον γυναικείο οργανισμό, ενώ υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμα και να αποτελέσει ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου του μαστού.

Υψηλότερο IQ τα παιδιά που θήλασαν

Για πρώτη φορά όμως επιστήμονες συσχέτισαν τον θηλασμό και την διάρκειά του με την ευφυΐα και την επαγγελματική επιτυχία. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο TheLancetGlobalHealth, υποστηρίζει ότι βρέφη που έχουν θραφεί με μητρικό γάλα για τουλάχιστον 12 μήνες, έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης ενώ πρόκειται να αμειφθούν με επιπλέον 200.000 λίρες περισσότερες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, από εκείνους που μεγάλωσαν πίνοντας «ξένο» γάλα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 3.500 βρέφη, για συνολικά 30 χρόνια. Τα παιδιά που ήπιαν το γάλα της μητέρας τους παρουσίασαν IQ υψηλότερο κατά τέσσερις μονάδες από ότι τα παιδιά που θήλασαν για λιγότερο από ένα μήνα. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι έχουν αυξημένες πιθανότητας να παραμείνουν στην εκπαίδευση για 9 μήνες περισσότερο, και να «βγάλουν» περίπου 20% περισσότερα χρήματα από τον μέσο μισθό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman