ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ιστορία πίσω από μια εμβληματική πινακίδα

Tweet
Share
Tweet
Share

Viva Las Vegas τραγούδησε ο Elvis Prisley το 1964 κι από τότε οι στίχοι του διάσημου κομματιού έκαναν το γύρο του κόσμου, τραγουδήθηκαν από πολλά στόματα και πέρασαν στην ιστορία της μουσικής. Ένα από τα διασημότερα logos που χαρακτηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πινακίδα που καλωσορίζει τον επισκέπτη στην εμβληματική πόλη. Την έχουμε δει σε φωτογραφίες, την έχουμε αντικρίσει σε ταινίες και κάποιοι τυχεροί θα τη φωτογραφίσουν από κοντά. Για να γνωρίσουμε την ιστορία της πρέπει να ανατρέξουμε χρόνια πριν…

Στα 91 της χρόνια «έφυγε» από τη ζωή η δημιουργός της διάσημης για το Las Vegas πινακίδας Betty Willis, η οποία όταν κλήθηκε να σχεδιάσει το neon sign, εργαζόταν ως γραφίστρια σε διαφημίσεις για εφημερίδες, ενώ σχεδίαζε και πινακίδες neon για motels.

 

Η Willis σχεδίασε την πινακίδα με έμπνευση δύο λογότυπα, της Goodyear και της Disneyland

Ήταν όταν το 1959 ένας πωλητής σε μία εταιρεία με neon πρότεινε την ιδέα μίας πινακίδας που θα καλωσόριζε τους επισκέπτες που έρχονται στο Las Vegas οδηγώντας από τη μοναδική είσοδο που υπήρχε τότε στην πόλη από το Los Angeles. Στην περιοχή τότε υπήρχαν μερικά ξενοδοχεία σε ένα σκονισμένο αυτοκινητόδρομο. Η πινακίδα δεν θα αφορούσε όλη την πόλη, αλλά κυρίως μία μικρή περιοχή. Κάτω από τα μεγάλα γράμματα και φανταχτερά γράμματα του Las Vegas υπάρχει η επιγραφή «YESCO» καθώς είχε μισθωθεί από την Young Electric Sign Company.

las2

Η Willis σχεδίασε την πινακίδα με έμπνευση δύο λογότυπα, της Goodyear και της Disneyland, αλλά και την αισθητική των πινακίδων των motels της εποχής, βάζοντας ωστόσο και την προσωπική της “πινελιά”  δηλαδή τη λέξη “Fabulous”, κάτι το οποίο αργότερα, όπως η ίδια εξήγησε, μετάνιωσε. Το σήμα γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία. Οι επισκέπτες σταματούσαν μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν σ’ αυτήν, ενώ γρήγορα κατέστη σε σύμβολο της πόλης. Το 2008, οι τοπικές αρχές ξόδεψαν 400.000 δολάρια ώστε να κατασκευάσουν ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων που διευκολύνει τους επισκέπτες να την παρατηρούν καλύτερα. Πλέον έχει δικό της λογαριασμό στο twitter, ενώ, ακόμη κι αν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι πρόσβασης στην πόλη ή τα εντυπωσιακά κτίρια κερδίζουν τις εντυπώσεις, η πινακίδα φωτογραφίζεται κάθε μέρα χιλιάδες φορές και ανεβαίνει σε social media, όπως το Instagram.

Στο πίσω μέρος της πινακίδας υπάρχει ένα μήνυμα το οποίο προτρέπει τους επισκέπτες να επιστρέψουν σύντομα σε αυτή!

772059E6B29F96734BFABCA9636B07F8

Η Willis γεννήθηκε στις 20 Μάιου του 1923. Πήγε σε καλλιτεχνικό σχολείο στο Λος Άντζελες και μετά ασχολήθηκε με την εμπορική τέχνη. «Όλα δένονται μεταξύ τους, όταν δουλεύεις σωστά, τα σχήματα και τα στυλ των γραμμάτων, τα χρώματα που χρησιμοποιείς», έλεγε χαρακτηριστικά για την δουλειά της.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman