ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η vintage πλευρά της Disneyland είναι όμορφη

Tweet
Share
Tweet
Share

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως η Disneyland είναι το αγαπημένο θεματικό πάρκο τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα όλοι την ξέρουμε με τα αμέτρητα παιχνίδια, έτσι όπως τη βλέπουμε στα βίντεο και τις εικόνες που κυκλοφορούν. Η vintage πλευρά της, μέσα από τις φωτογραφίες του παρελθόντος, είναι επίσης πολύ όμορφη…

Ο εμπνευστής του φαντασμαγορικού πάρκου, Walt Disney, είχε στόχο τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου. Έτσι απευθύνθηκε σε αρμόδια ομάδα ειδικών, οι οποίοι θα επέλεγαν τόσο το μέρος για την κατασκευή του όσο και τον τρόπο που θα δομούνταν η είσοδος και οι καταπληκτικές διαδρομές. Τα δέντρα σχετικά γρήγορα ξεριζώθηκαν και τότε το όνειρο άρχισε να παίρνει μορφή.

Το πάρκο άνοιξε στις 17 Ιουλίου 1955. Η ABC Television έδειξε τα εγκαίνια της Disneyland σε μια 90λεπτη live εκπομπή που διοργανώθηκε από τον τότε ηθοποιό, Ronald Reagan.

Ο Αμερικάνος Βασιλιάς και η Βασίλισσα, ο Elvis και η Priscilla Presley επισκέφθηκαν την Disneyland στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

7 1024x768

Ο Ρίτσαρντ Νίξον στο Snow White’s Scary Adventure το 1955, πριν γίνει πρόεδρος

5 1024x768

Ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν στη βόλτα του με το ποταμόπλοιο Μαρκ Τουέιν

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman