ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η «Μπλε Μέριλιν» επωλήθη σε δημοπρασία για το αστρονομικό ποσό των 195 εκατ. δολαρίων

Tweet
Share
Tweet
Share

Το πορτρέτο της Μέριλιν Μονρόε «Shot Sage Blue Marilyn» του Άντι Γουόρχολ σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, τη Δευτέρα 9 Μαΐου από τον Οίκο Christie’s οωλήθη για το ποσό ρεκόρ των 195 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το BBC, ο υπογραμμένο και χρονολογημένο το 1964 έργο σε μεταξοτυπία, έγινε το πιο ακριβό έργο τέχνης του 20ού αιώνα που έχει πωληθεί σε δημοπρασία. Μέχρι τώρα τα σκήπτρα κατέχουν οι «Γυναίκες του Αλγερίου», ο εμβληματικός πίνακας του Πάμπλο Πικάσο, που το 2015 πωλήθηκε στην τιμή των 179,4 εκατ. δολαρίων.

192473

Το ρεκόρ σε δημοπρασία για έργο του Γουόρχολ είχε μέχρι χθες το «Silver Car Crash (Double Disaster)» που πωλήθηκε το 2013 έναντι 104,5 εκατ. δολαρίων.

Ο Γιοάν Ρομπλέντο-Παλόπ, συλλέκτης και διευθύνων σύμβουλος της Zeit Contemporary Art χαρακτήρισε τον ενθουσιασμό για τη δημοπρασία «πρωτοφανή».

Ο Άλεξ Ρότερ, επικεφαλής στον οίκο Christie’s για την τέχνη του 20ού και του 21ου αιώνα δήλωσε ότι πρόκειται για «τον πιο σημαντικό πίνακα του 20ου αιώνα που βγήκε σε δημοπρασία εδώ και μια γενιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman