ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποια είναι η ιδανική γυναίκα για σας

Tweet
Share
Tweet
Share

Αναρωτιέστε ποια είναι η γυναίκα της ζωής σας; ποια είναι η μία και μοναδική με την οποία θέλετε να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας;». Σίγουρα, είναι ερωτήσεις που περνούν κάποια στιγμή από το μυαλό όλων των ανδρών και που μέχρι σήμερα έμοιαζε να μην έχουν απάντηση.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο independent, επιστήμονες από όλον τον κόσμο μελέτησαν το εξαιρετικά περίπλοκο θέμα του έρωτα και των σχέσεων και αφιέρωσαν άπειρες ώρες προσπαθώντας να αντιληφθούν τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να ταιριάζουν μεταξύ τους και ποιες ποιότητες απαιτεί μια ευτυχισμένη και μακροημερεύσουσα σχέση. Συνοψίζοντας τα ευρήματα των ερευνών που αφορούσαν τις γυναίκες, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα: Αν η σύντροφός σας διαθέτει τα παρακάτω 14 στοιχεία, τότε ξέρετε ότι βρήκατε τον άνθρωπό σας:

  1. Είναι εξυπνότερη από σένα. Όταν ψάχνεις για σύντροφο ζωής, βεβαιώσου ότι είναι έξυπνη. Ιδανικά, εξυπνότερη από σένα. Και η επιστήμη συμφωνεί. Ο Lawrence Whalley, επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν, με μακροχρόνιες έρευνες πάνω στην άνοια, κατέληξε στο συμπέρασμα πως μια έξυπνη γυναίκα σε προφυλάσσει από την εμφάνιση της ασθένειας στο μέλλον. Η συμβουλή του: «Αυτό που κανένα αγόρι δεν άκουσε ότι πρέπει να κάνει, αν θέλει να ζήσει περισσότερο – αλλά θα έπρεπε να το κάνει: να παντρευτεί έξυπνη γυναίκα. Δεν υπάρχει καλύτερος ρυθμιστής από την ευφυΐα». Η πιθανή εξήγηση είναι ότι μια έξυπνη σύντροφος δεν σταματά να θέτει πνευματικές προκλήσεις, πράγμα που βοηθά τον σύντροφό της να διατηρεί τη νοητική του εγρήγορση έντονη για πάντα.
  2. Είναι ειλικρινής.Όλοι κάνουν λάθη και όλοι παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις. Το γεγονός αυτό καθιστά ακόμα πιο σημαντική την ύπαρξη ενός συντρόφου που θα σου επισημαίνει τα λάθη σου και θα σε επαναφέρει στην τάξη. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άντρες που αναζητούν μια σύντροφο «για πάντα», αναζητούν την ειλικρίνεια.
  3. Έχει θετική αύρα.Βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο; Την κατηγορείς καμιά φορά για ναΐφ αισιοδοξία; Τότε έχεις βρει τη γυναίκα των ονείρων σου. Οι αρνητικοί άνθρωποι είναι τοξικοί και βλαπτικοί για την υγεία μας. Σύμφωνα με την έρευνα της ψυχολόγου Elaine Hatfield, όλοι έχουμε την τάση να εσωτερικοποιούμε την αρνητικότητα που προσλαμβάνουμε από τους ανθρώπους με τους οποίους περνούμε πολύ χρόνο μαζί. Αυτή η εσωτερικοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των καρδιακών παλμών, επηρεάζει την πέψη και μειώνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης.
  4. Κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.Η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και θα φτάσει κάποτε η στιγμή που θα διαφωνήσεις με τον άλλον. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Όμως μία σχέση μπορεί να λειτουργήσει όταν και οι δύο σύντροφοι είναι πρόθυμοι να υποχωρήσουν και να κάνουν συμβιβασμούς. Ψυχολόγοι του UCLA παρακολούθησαν 172 ζευγάρια για 11 χρόνια και κατέληξαν στο απλό συμπέρασμα: «Είναι εύκολο να είσαι αφοσιωμένος στον γάμο σου, όταν όλα πηγαίνουν καλά», λέει ο επιβλέπων της έρευνας Thomas Bradbury. «Όταν, ωστόσο, η σχέση αλλάζει, θα πρέπει να πεις κάτι του τύπου “είμαι αφοσιωμένος στη σχέση μου, αλλά δεν πηγαίνει καλά. Πρέπει να κάνω κάτι για να λύσω το πρόβλημα, πρέπει να κάνω κάποιες θυσίες και να κάνω τα βήματα που χρειάζεται για να προχωρήσει η σχέση μου”». Οι επιστήμονες καταλήγουν πως όσοι είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτές τις θυσίες και τα σωστά βήματα είναι όσοι θα έχουν έναν μακρύ και ευτυχισμένο γάμο.
  5. Γελάει με τα αστεία σου.Όλοι θέλουμε να έχουμε δίπλα μας κάποιον που να γελάει με τα αστεία μας. Το 2006 μια έρευνα των ψυχολόγων του πανεπιστημίου Westfield State κατέληξε στο συμπέρασμα πως το γέλιο είναι πολύ σημαντικό για άντρες και γυναίκες. Αν έχεις βρει μια γυναίκα που γελάει με τα αστεία σου, πρόσεχέ την πολύ.
  6. Είναι ανοιχτόκαρδη.Όταν έχεις μια γυναίκα λαμπερή και ανοιχτή κοινωνικά, είναι σίγουρο ότι θα κάνει τη ζωή σου ευκολότερη. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Γουεστμίνστερ τονίζει πως οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες με άλλους φαντάζουν ιδιαιτέρως ελκυστικοί. Η ίδια έρευνα επισημαίνει και μια χαρακτηριστική μετάβαση: οι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι κρίνονται από τους υπόλοιπους ως όμορφοι!
  7. Στηρίζει τους στόχους σου και κυνηγά τους δικούς της. Για χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι οι άντρες παντρεύονται αδύναμες γυναίκες. Στο βιβλίο της «Γιατί οι έξυπνοι άντρες παντρεύονται έξυπνες γυναίκες», η Christine C. Whelan καταρρίπτει τον μύθο και αποδεικνύει με στατιστικές ότι οι επιτυχημένες, μορφωμένες και με υψηλό εισόδημα γυναίκες δεν παντρεύονται σπανιότερα από τις υπόλοιπες. Και θυμηθείτε και το πλεονέκτημα: Μια δυνατή γυναίκα θα προσφέρει κίνητρο βελτίωσης και στον σύντροφό της και δεν θα εξαρτάται από αυτόν. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για εκείνη και δεν θα χρειάζεται τη συνεχή επιβεβαίωση. Ένας αδύναμος άνθρωπος συχνά ξεχνά τους στόχους του. Όχι μόνο δεν δίνει προτεραιότητα στους δικούς του, αλλά έχει την τάση να αφοσιώνεται πλήρως στους στόχους του άλλου. Αυτό αποδεικνύει η έρευνα του Πανεπιστημίου του British Columbia. Απαιτείται ένας υγιής συνδυασμός προσωπικών στόχων και στόχων που τίθενται από κοινού.
  8. Έχεις καλές σχέσεις με τους γονείς της.Αν θέλεις να ξέρεις πώς θα είναι ο άνθρωπός σου σε 30 χρόνια, κοίταξε τους γονείς του. Αν θέλεις να ξέρεις πώς θα συμπεριφέρεται σε 30 χρόνια, δεν πώς συμπεριφέρεται στους γονείς του σήμερα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Alberta έδωσαν σχετικό ερωτηματολόγιο σε 2970 άτομα όλων των ηλικιών, αποδεικνύοντας τη συνάφεια ανάμεσα στις σχέσεις τους με τους γονείς τους στα εφηβικά τους χρόνια και την κατοπινή ερωτική τους ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση της συντρόφου με τους γονείς της είναι κατ’ ανάγκη τέλειες. «Η σχέση με τους γονείς είναι σημαντική για την αναγνώριση οποιασδήποτε τάσης αναπαραγωγής συμπεριφοράς - θετικής ή αρνητικής - σε μια στενή σχέση», γράφει ο Matt Johnson.
  9. Είναι ευγενική. Η επιστήμη λέει ότι το κλειδί για μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση είναι η ευγένεια και η γενναιοδωρία. Ο ψυχολόγος John Gottmann του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον ξεκίνησε την έρευνά του μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών πριν από 40 χρόνια. Κωδικοποίησε δύο τύπους ζευγαριών: Τους Masters και τους Disasters. Οι δεύτεροι το διαλύουν τα πρώτα έξι χρόνια. Οι Masters μένουν μαζί για πολύ καιρό έχοντας ένα πράγμα κοινό: «Σκανάρουν το κοινωνικό περιβάλλον για πράγματα που εκτιμούν και λένε ευχαριστώ για αυτό. Χτίζουν αυτή την κουλτούρα του σεβασμού και της εκτίμησης πολύ συνειδητά».
  10. Μένει ήρεμη στους καυγάδες και σε ηρεμεί και σένα. Οι καυγάδες είναι αναπόφευκτοι σε όλες τις σχέσεις. Το να μη διαφωνείς με τον άλλον δεν είναι σημάδι μιας σταθερής σχέσης. Το σημαντικό όμως είναι το πώς διαχειρίζεσαι τις διαφωνίες και πώς συμφιλιώνεσαι εκ νέου με τον άλλον. Ερευνητές των πανεπιστημίων California Berkeley και Northwest παρακολούθησαν 80 ζευγάρια για 13 χρόνια και βρήκαν ότι μια σχέση διαρκεί περισσότερο όταν η γυναίκα μπορεί να ελέγξει τον θυμό της κατά τη διάρκεια ενός καυγά και να μεταφέρει τα συναισθήματά της και στον άντρα. Το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο αν είναι ο άντρας εκείνος που ηρεμεί πρώτος.
  11. Κάνει ανοησίες μαζί σου. Έχεις βρει μια γυναίκα που δεν σου κρατάει μούτρα αν μείνεις αργά έξω παρτάροντας; Τις περισσότερες φορές παρτάρει κι αυτή μαζί σου; Μην την αφήσεις να φύγει! Μια μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν με 4864 παντρεμένους έδειξε ότι οι ευτυχέστεροι ήταν όσοι έπιναν αλκοόλ μαζί με το ταίρι τους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι αλκοολικοί είναι ιδανικοί σύντροφοι! «Τα ζευγάρια που αφιερώνουν πολύ χρόνο σε δραστηριότητες και διασκέδαση, έχουν έναν πιο ποιοτικό γάμο», λέει η συγγραφέας της έρευνας, Kira Birditt.
  12. Έχει τη δική της ζωής. Το να έχεις τον δικό σου προσωπικό χώρο και την ιδιωτικότητά σου είναι πιο σημαντικό σε μια σχέση από ό,τι το σεξ. Το απέδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. «Όταν τα άτομα έχουν τους δικούς τους φίλους, τα δικά τους ενδιαφέροντα, όταν έχουν την ικανότητα να αυτοπροσδιοριστούν κι όχι να ετεροκαθορίζονται ως σύζυγοι κάποιου, τους κάνει ευτυχέστερους και λιγότερο βαρετούς», λέει ο ερευνητής Terry Orbuch.
  13. Αποδέχεται τα ελαττώματά σου.Πολλές σχέσεις φαίνεται να αποτελούνται από έναν που κριτικάρει διαρκώς τον άλλον. Τα άσχημα παντελόνια, τα άθλια αστεία, τις ενοχλητικές συνήθειες, το έντονο μάσημα, καταλάβατε. Αν βρείτε μια γυναίκα που μπορεί να σας αποδεχτεί όπως ακριβώς είστε, θεωρείστε τον εαυτό σας τυχερό, επισημαίνει ο ερευνητής Terry Orbuch.
  14. Δεν είναι μνησίκακη. Αν μπορεί να συγχωρεί, τότε θα μείνει δίπλα σας για πολύ καιρό. Μια έρευνα του Luther College, του Πανεπιστημίου Duke και του Harvard Divinity School αποφάνθηκε πως όσοι είναι συγχωρητικοί ζουν περισσότερα χρόνια. Επιπλέον, η συγχώρεση είναι η βάση για μια υγιή σχέση. Οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι, όπως τέλειος δεν είστε κι εσείς. Θα πληγώσετε τον σύντροφό σας και θα πληγωθείτε, δεδομένο. Τότε όμως θα πρέπει να είστε ικανοί και πρόθυμοι να ζητήσετε συγγνώμη.

Πηγή: www.independent.co

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman