ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι έξυπνοι τύποι είναι μοναχικοί!

Tweet
Share
Tweet
Share

Όσοι από μας είναι απο επιλογή, παιδιόθεν μοναχικοί, αλλά, ποτέ μόνοι, το πολύ- πολύ να έσκασαν ένα ειρωνικό χαμόγελο. Οι υπόλοιποι μπορούν να παρηγορηθούν με τη σκέψη, ότι οι άνθρωποι που ζουν μονήρη βίο, σύμφωνα με μια αξιόπιστη έρευνα στη Βρετανία, φαίνεται πως είναι απροσδόκητα έξυπνοι. 

Ερευνητές από το British Psychological Society μελέτησαν 15.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 28 ετών, θέλοντας να διαπιστώσουν κατά πόσο οι κοινωνικές τάσεις ενός ανθρώπου καταδεικνύουν τα επίπεδα ευφυΐας και ευτυχίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι με μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με το να περνούν χρόνο με παρέα.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, «τα πιο ευφυή άτομα λαμβάνουν λιγότερη ικανοποίηση από τη ζωή έχοντας πιο συχνή κοινωνικοποίηση με φίλους».

Είναι γεγονός πως ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες του κόσμου είχαν μια μοναχική ζωή.

Ο Albert Einstein είχε πει πως «η μονοτονία και η μοναξιά μιας ήσυχης ζωής διεγείρει το δημιουργικό μυαλό».

Από την πλευρά του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος έχει δηλώσει στην εφημερίδα New York Times πως είναι «ντροπαλός και εσωστρεφής», αναφέρει πως η νοημοσύνη, η πυκνότητα του πληθυσμού αλλά και η φιλία μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman