ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πιστολάκι μιας άλλης εποχής

Tweet
Share
Tweet
Share

Τι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να στεγνώσουν τα μαλλιά τους πριν την ανακάλυψη των γνωστών σε όλους μας σεσουάρ; Το mashable.com παρουσιάζει εξαιρετικές φωτογραφίες οι οποίες αποκαλύπτουν το πιστολάκι που χρησιμοποιούνταν στα «προπολεμικά» χρόνια.

Ένας μακρύς σωλήνας με μια εξάτμιση στο τέλος ήταν αρκετός για να φτιάχνουν οι κυρίες τα μαλλιά τους και να καλλωπίζονται όλες τις εποχές του χρόνου. Το 1980 η Γαλλίδα στυλίστρια Alexandre-Ferdinand Godefroy, επινόησε το αντικείμενο που συνδυάζει το κάθισμα με μια κουκούλα και μια σόμπα αερίου.

Η γυναίκα ή ο άνδρας που το χρησιμοποιούσαν βολεύονταν στο κάθισμα ενώ με τη βοήθεια μιας μανιβέλας θερμός αέρας φυσούσε στο κεφάλι τους. Το «έξυπνο» μηχάνημα με το πέρασμα του χρόνου υιοθετήθηκε από πολλά κομμωτήρια, ενώ κυκλοφόρησαν και παραλλαγές.

Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το φορητό πιστολάκι δόθηκε το 1911. Σαφώς το χρήσιμο αντικείμενο είχε και πολλά μειονεκτήματα, για παράδειγμα ήταν πολύ βαρύ, η θερμοκρασία του ήταν λίγο υψηλότερη από αυτή του δωματίου, ενώ παράλληλα υπήρχε κίνδυνος για ηλεκτροπληξία από κακή χρήση.

Η συγκεκριμένη κατασκευή παρέμεινε η καλύτερη επιλογή μέχρι τη δεκαετία του 1970, όταν το πιστολάκι χειρός κυκλοφόρησε στην αγορά κάνοντας πάταγο. Μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα και πιο χρήσιμα αντικείμενα των γυναικών, οι οποίες με ευκολία και άνεση μπορούν να στεγνώνουν τα μαλλιά τους αλλά και να φτιάχνουν χτενίσματα. 

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

Image 9

Image 10

Image 11

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman