ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ιστορία εκτοξεύει την τιμή του "Billy the Kid"

Tweet
Share
Tweet
Share

Ποιος θα έδινε 2,3 εκατομμύρια δολάρια για μια μονάχα φωτογραφία; Αναμφισβήτητα κάποιος που θα αναγνώριζε την αξία των εναλλακτικών επενδύσεων που εκ πρώτης όψεως δεν έχουν τίποτα να πουν, κατά βάθος όμως υπόσχονται να αποφέρουν τεράστια κέρδη. Το 2011 συλλέκτης είχε καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό για μια μοναδική φωτογραφία του περιβόητου Billy the Kid. Ο κακοποιός της Άγριας Δύσης, ο άνθρωπος που συνέδεσε τη θρυλική ζωή του με τον φόνο 21 ανθρώπων και πέθανε σε ηλικία 21 ετών απεικονίζεται έξω από ένα σαλούν κρατώντας ένα ραβδί από ξύλο βελανιδιάς.

H θρυλική μορφή ξαναχτυπά

Η εμβληματική μορφή του αστέρα προκαλεί και πάλι πονοκέφαλο στους dealers της τέχνης, ανεβάζοντας τις αποδόσεις στο έπακρον. Μια άλλη φωτογραφία που αγοράστηκε το 2010 από το συλλέκτη Randy  Guijarro για δύο μόλις δολάρια κατά τη διάρκεια ενός παζαριού στην Καλιφόρνια, βγαίνει εκ νέου στο σφυρί. Οι διοργανωτές εκτιμούν πως η αξία της αυτή τη φορά θα κυμανθεί γύρω στα 5 εκατομμύρια δολάρια.

"Όταν πρωτοείδαμε τη φωτογραφία είμαστε σκεπτικοί. Μία αυθεντική φωτογραφία του Billy the Kid είναι για τους Αμερικανούς κάτι σαν το Άγιο Δισκοπότηρο", σχολίασε ο εκπρόσωπος του οίκου Kagin’s που θα διεξάγει τη δημοπρασία. O Guijarro είχε επισκεφτεί τον οίκο κρατώντας στα χέρια του την ίδια εικόνα περίπου ένα χρόνο πριν εξήγησε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως από τότε πίστευε πως επρόκειτο για το απόλυτο deal.

primary billyhorizontal thumb 510x352 43332

Ο David Mc Carthy από τον Kagin’s ταξίδεψε μέχρι το Μεξικό προκειμένου να διαπιστώσει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρισκόταν η εικόνα. Ο ίδιος μετέπειτα έκανε λόγο για μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης. "Δεν ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με τέτοια ευρήματα", δήλωσε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια σημείωσε πως η δεύτερη φωτογραφία είναι μακράν πιο εντυπωσιακή από την πρώτη, καθώς αποκαλύπτει ένα κομμάτι της πραγματικής ζωής του αστέρα, κατά την οποία εκείνος κάνει ένα διάλειμμα από την συνηθισμένη ταραχώδη ζωή του.

Ο ηθοποιός Χένρι Μακ Κάρτι ξεκίνησε την καριέρα του στο Φορτ Γκραντ της Αριζόνας. Συμμάχησε με τους “καλούς”, έγινε μέλος των Regulators, μιας ομάδας που διεκδικούσε τη θέσπιση κανόνων για την προστασία των αδυνάτων, κυρίως των Μεξικανών και των Ινδιάνων.

Ο Μπίλι ξεκίνησε σαν απλός στρατιώτης, αλλά έφτασε γρήγορα στην αρχηγία, εκτός των άλλων, επειδή πολλοί σύντροφοί του σκοτώθηκαν. Οι φήμες που άρχισαν να τον ακολουθούν έλεγαν ότι ήταν Μεξικανός και ότι κανένας δεν χρησιμοποιούσε καλύτερα το εξάσφαιρο. Έλεγαν ότι με αυτό είχε σκοτώσει 21 ανθρώπους. Ήταν ένας αριθμός που προκαλούσε σεβασμό και δέος ακόμη και στην Άγρια Δύση. Τον Μπίλι σκότωσε ο σερίφης Πατ Γκάρετ, τον Ιούλιο του 1881, έξω από ένα σαλούν. Οι απόγονοι των δύο πρωταγωνιστών -Μπίλι και Γκάρετ- κράτησαν για παραπάνω από έναν αιώνα ζωντανή την κόντρα, σε μία, εκτός των άλλων και ατέρμονη δικαστική διαμάχη μεταθανάτιας δικαίωσης.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman