ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Wisconsin το 1868. Ο Edward Sheriff Curtis μεγάλωσε και έγινε ένας εμπορικός φωτογράφος στο Σιάτλ. Το 1895 φωτογράφισε την πριγκίπισσα Angeline, την κόρη του αρχηγού της φυλής Duwamish.

Το 1906 τον Curtis προσέγγισε ο μεγάλος τραπεζίτης John Pierpont Morgan, ο οποίος ήθελε να χρηματοδοτήσει ένα πρότζεκτ του για τους ιθαγενείς της ηπείρου, το οποίο ονομάστηκε “The North American Indian”.

Με τη στήριξη του τραπεζίτη, ο Curtis χρειάστηκε περισσότερα από είκοσι χρόνια για να διασχίσει τη Βόρεια Αμερική, ενώ τράβηξε πάνω από 40.000 εικόνες που απαθανάτιζαν στιγμιότυπα της ζωής περισσότερων από 80 διαφορετικών φυλών. Γυρνώντας έφερε μαζί του ιστορίες, θρύλους και στοιχεία από την κουλτούρα του καθενός.

Στην προσπάθειά του να καταγράψει με ακρίβεια ό,τι είδε, ο Curtis προσπάθησε να βρει τρόπο για να διατηρήσει την αυθεντικότητα των εικόνων του. Έτσι τις επεξεργάστηκε εισάγοντας τις σε  ρομαντικό φόντο προκειμένου να μην είναι στοιχειωμένες από το δυτικό πολιτισμό.

Η δουλειά του θεωρείται το μεγαλύτερο αφιέρωμα στο συγκεκριμένο πολιτισμό.

Για να δείτε περισσότερα για τη δουλειά του μπείτε εδώ

indd

ind 27

ind 28

ind 29

ind 29

ind 30

ind 31

ind 33

ind 35

ind 36

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.