ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα δέκα πράγματα που εύχεσαι να ήξερες στα 21 σου!

Tweet
Share
Tweet
Share

Είτε έχετε περάσει τα 21, είτε όχι, είναι σαφές... πρόκειται για μια υπέροχη ηλικία! Νιάτα που οι περισσότεροι εύχονται να είχαν για να γλιτώσουν τα λάθη και να διορθώσουν πολλά. Αν λοιπόν είστε όντως σε αυτήν την ηλικία, επωφεληθείτε από την εμπειρία των μεγαλύτερων και διαβάστε τα δέκα πράγματα που θα θέλαμε όλοι να ξέραμε στα 21 μας:

  1. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους!

Ένα κλασσικό λάθος. Είναι πολύ εύκολο σε αυτήν την ηλικία να παρασύρεσαι και να προσπαθείς να "ταιριάζεις" σε όποιο περιβάλλον βρίσκεσαι και να ανταγωνίζεσαι τους γύρω σου. Εάν είσαι διαφορετικός και συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με τους άλλους, θυμήσου ότι η ζωή δεν είναι διαγωνισμός και ότι είναι προτιμότερο να είσαι ο εαυτός σου από το να ομογενοποιείσαι με το πλήθος.

  1. Μην θεωρείς ότι πρέπει να ξεκαθαρίσεις όλους τους στόχους σου!

«Τι θα κάνω μετά το πανεπιστήμιο; Πού θέλω να εργαστώ; Πού θα ζήσω;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που πιθανόν σε τρελαίνουν. Ξαφνικά, αισθάνεσαι ότι πρέπει ΤΩΡΑ να βάλεις τα πράγματα σε μια τάξη και να πάρεις τις αποφάσεις, για την πορεία της ζωής σου. Χαλάρωσε. Δεν χρειάζεται να τα ξεκαθαρίσεις όλα τώρα. Η ζωή είναι γεμάτη δοκιμές και προσαρμογές. Κι αυτό την κάνει διασκεδαστική!

  1. Άκου την μαμά σου: Τα ποτά και τα ξενύχτια...

Στα φοιτητικά μας χρόνια, κάθε νύχτα της εβδομάδας είναι μια αφορμή για αλκοόλ, παρότι τα hangover της επόμενης ημέρας είναι ανυπόφορα. Η μαμά σου πάντα σου έλεγε ότι αυτό δεν είναι υγεινό ούτε φυσιολογικό. Φυσικά, έχει δίκιο. Και υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διασκεδάσεις. Γιατί να κάνεις κακό στην υγεία σου;

  1. Χαλάρωσε...

Όταν είσαι 21 νιώθεις αυτήν την τεράστια πίεση ότι πρέπει να τα προλάβεις όλα. Ειδικά αν είσαι γυναίκα, ξέρεις ότι πρέπει να είσαι τέλεια σύντροφος, καλή κόρη, να έχεις ενεργή κοινωνική ζωή, να γυμνάζεσαι, να είσαι όμορφη, να έχεις καλή δουλειά, να μελετάς για το πανεπιστήμιο... Και μόνο να τα γράφεις, κουράζεσαι! Αισθάνεσαι ότι για να είσαι τέλεια πρέπει να τα κάνεις όλα και να τα κάνεις καλά. Καταλάβετε ότι δεν θα καταρρεύσει ο κόσμος αν κάνετε ένα διαλειμμα. Και φυσικά, κάνετε περισσότερο αυτά που σας αρέσει να κάνετε και λιγότερο αυτά που πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε.

  1. Είσαι έξυπνος/η!

Πολλοί από εμάς μεγαλώνουμε πιστεύοντας ότι είμαστε λιγότερο έξυπνοι από τα αδέρφια μας, τους φίλους μας κλπ., για διάφορους λόγους. Πιστέψτε στις δυνατότητές σας! Όλοι είμαστε περισσότερο καλοί σε κάτι και λιγότερο καλοί σε κάτι άλλο. Όλοι έχουμε δυνατότητες και ταλέντα μοναδικά. Γι' αυτό χρησιμοποιείστε τα.

  1. Δεν χρειάζεται να είσαι κάθε μέρα "στην τρίχα"!

Εάν είσαι κορίτσι, είναι πολύ πιθανό να νιώθεις μειονεκτικά στο πανεπιστήμιο, επειδή δεν είσαι πάντα μαυρισμένη με μακριά ίσια ξανθά μαλλιά. Πολύ πιθανόν πολλές συμφοιτήτριές σου να είναι αντίγραφα της Barbie. Δεν είναι απαραίτητο ο δικός σου τύπος ομορφιάς να είναι ίδιος με των περισσοτέρων. Ανάδειξε την δική σου ιδιαίτερη ομορφιά!

  1. Ζήσε τους νεανικούς έρωτες, αλλά μην βασίζεις τα πάντα σε αυτούς!

Είναι υπέροχοι οι νεανικοί έρωτες. Πιθανόν να αισθάνεστε ότι έχετε βρει το άλλο σας μισό και ότι θα μείνετε για πάντα μαζί και ότι θα παντρευτείτε. Και όταν τελικά η σχέση πάρει την κατηφόρα, θα είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσετε. Όπως οι περισσότερες σχέσεις, ίσως κρατήσει περισσότερο απ' ότι ίσως θα έπρεπε. Όταν όμως κάποια στιγμή τελειώσει, κρατήστε περισσότερο τις όμορφες στιγμές και δεχτείτε ότι είναι φυσιολογικό να κάνετε λάθη. Σ' αυτήν την ηλικία μαθαίνετε πώς είναι οι σχέσεις. Γι' αυτό, εάν δεν κρατήσει, καταλάβετε ότι δεν ήρθε το τέλος του κόσμου.

  1. Μάθε να λες «όχι»!

Στην ηλικία των 21 ίσως σας είναι πολύ δύσκολο να πείτε «όχι». Ίσως αισθάνεστε ότι, αν το κάνετε, δεν είστε ευγενικοί ή συμπαθητικοί. Όπως φαίνεται, ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Κάνε αυτό που πραγματικά πιστεύεις ότι είναι σωστό και αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι, μάθε να λες «όχι». Μετά θα αισθάνεσαι τέλεια!

  1. Μην αισθάνεσαι υπεύθυνος για τις υποθέσεις της οικογένειάς σου!

Στην ηλικία αυτή είσαι πολύ νέος, αλλά και ενήλικος. Γι' αυτό πιθανόν να αισθάνεσαι ότι πρέπει να αναλάβεις υπ' ευθύνη σου την αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων της οικογένειάς σου, όπως ένα διαζύγιο ή μια διαμάχη. Σε κάποιες δύσκολες στιγμές, οι ρόλοι γονέων-παιδιών ίσως αντιστραφούν. Πάντα, όμως, να θυμάσαι ότι εσύ εξακολουθείς να είσαι το παιδί κι εκείνοι οι γονείς.

  1. Μην αποκτάτε εμμονές με το αντίθετο φύλλο. Υποστηρίξτε τη δική σας αξία!

«Είπα το σωστό πράγμα;», «Γιατί δεν μου έστειλε μήνυμα χτες το βράδυ;», «Μήπως θέλει να με χωρίσει;», είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που πιθανόν σας βασανίζουν. Μια απλή σκέψη μπορεί να λειτουργήσει σαν χιονοστοιβάδα και να σας οδηγήσει σε εμμονές.

Και αν τελικά πάρετε την ανταπόκριση που περιμένατε, πλέετε σε πελάγη ευτυχίας. Μέχρι την επόμενη απόρριψη. Το να εξαρτάται η αυτοεκτίμησή σας από κάποιον άλλο είναι, όμως, επικίνδυνο. Γιατί τι θα κάνεις όταν κάτι δεν πάει καλά, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές στη ζωή;

Μάθε να πιστεύεις στην αξία σου και στο πόσο όμορφος/έξυπνος/συμπαθητικός κλπ είσαι χωρίς την επιβεβαίωση των άλλων. Απλά επειδή είσαι εσύ!

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman