ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5+1 πόλεις ιδανικές για περιπατητές

Tweet
Share
Tweet
Share

Είναι αλήθεια πως ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς μια πόλη, είναι να την περπατήσει. Περιηγηθείτε στην πόλη, θαυμάστε τα αξιοθέατα, τις μυρωδιές και τους ήχους της με το δικό σας ρυθμό. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να διαθέσετε ένα συγκεκριμένο ταξιδιωτικό budget, ελέγξτε τη λίστα των 6 πόλεων που ταιριάζει γάντι στις δίποδες εξερευνήσεις. 

Φλωρεντία, Ιταλία

Αποτέλεσμα εικόνας για φλωρεντια

Όποιος έχει επισκεφτεί τη Φλωρεντία μπορεί να επιβεβαιώσει πόσο δύσκολη είναι η περιήγηση στην πόλη με αυτοκίνητο. Οι στενοί δρόμοι και οι εκνευρισμένοι οδηγοί είναι η πιο σύνηθης εικόνα της ως επί το πλείστον πεζοδρομημένης Φλωρεντίας.  Το περπάτημα είνια η μόνη βέβαβιη διέξοδος. Χαθείτε στους δρόμους της, που ανταμείβουν τον κόπο σας χάρη στις πανέμορφες τοιχογραφίες, τις κρυφές πλατείες και τα ποτάμια. 

Γειτονιά της Βενετίας, Καλιφόρνια

Αποτέλεσμα εικόνας για βενισ καλιφορνια

Αυτή η γειτονιά του Λος Άντζελες αποδεικνύει ότι δεν απαιτείται αυτοκίνητο σε κάθε μέρος της πόλης των Αγγέλων. Εξερευνήσετε τους καταπράσινους κήπους και τις indie μπουτίκ στο δρόμο μέχρι να ανταμώσετε τα κανάλια της Βενετίας. Ξεχωριστός είναι ο περίπατος στην Παραλία της Βενετίας, το καλύτερο μέρος για να αγνατέψεις τη Νότια Καλιφόρνια.

Βανκούβερ, Βρετανική Κολούμπια

Αποτέλεσμα εικόνας για βανκουβερ

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς με το που φτάνει στην πόλη είναι πως αποτελεί top προορισμό για τους λάτρεις της άσκησης. Από τους πεζοδρομημένους δρόμους, μέχρι τις παραλίες της Kitsilano, οι πιθανότητες να μαγευτείτε ξεπερνούν τα όρια. Η ομορφιά του τοπίου θα σας κάνει να ξεχάσετε πόσο μακριά έχετε φτάσει. Για όσους αναζητούν την απόλυτη αστική εμπειρία... της φύσης, αξίζει να επισκεφτούν το Stanley Park. Θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε μια μεγάλη πόλη.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Μια περιήγηση στα καλντερίμια του Ντουμπρόβνικ αρκεί για να καταλάβετε πόσο υπέροχο είναι το μέρος. Το φρούριο, οι βρύσες, η μονή, οι κήποι, όλα εξασφαλίζουν ένα απίστευτης ομορφιά τοπίο. Αφού χορτάσετε από αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια, μπορείτε να περιπλανηθείτε στην παραλία για να αναπνεύσετε τον αλμυρό αέρα και να θαυμάσετε την απόλυτη μεγαλοπρέπεια της Αδριατικής θάλασσας.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Το Κέιπ Τάουν δεν αποτελούσε πάντα ονειρικό μέρος για πεζούς. Όλα άλλαξαν χάρη στο Fan Walk, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010. Η διαδρομή είναι 1,6 μίλια μακριά και συνδέει διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, με πολλά καταστήματα και εστιατόρια κατά μήκος του χώρου. Ερασιτέχνες αρχαιολόγοι θα εκτιμήσουν τα αρχαία τείχη νεκροταφείου που ευθυγραμμίζουν το δρόμο, ενώ οι θαυμαστές του ποδοσφαίρου θα ενθουσιαστούν από τις αναμνήσεις του πάρκου.

 Σίδνεϊ, Αυστραλία

Αποτέλεσμα εικόνας για σίδνεϊ

Στο Σίδνεϊ λίγο πολύ όλοι θα βρουν κάτι που θα τους μαγέψει. Οι βόλτες στο λιμάνι  και οι περίπατοι στο δάσος, αποτελούν μια ξεχωριστή περιπέτεια που θα ταιριάξει στο στυλ σας. Θέλετε να κάνετε μια βόλτα μοιάζει με καμία άλλη. Η ανάβαση της υπέροχης γέφυρας αποτελεί πρόκληση. 1, 332 βήματα αρκούν για να ανέβετε την Sydney Harbour Bridge, όπου η πανοραμική θέα της πόλης θα σας κάνει να λιποθυμήσετε, και όχι μόνο λόγω του υψομέτρου.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman