ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ταξίδι στην "προϊστορική" Καλαμάτα

Tweet
Share
Tweet
Share

Ζούμε στη χώρα του ήλιου, της θάλασσας και των απολαύσεων

Η Ελλάδα διαθέτει συνολικά περίπου 16.000 χλμ. ακτών. Ακτές γνωστές σε όλο τον κόσμο για την ποικιλομορφία τους, την καθαρότητά τους, τη διαύγεια των νερών τους και την ομορφιά τους. Από ήσυχους απομονωμένους κολπίσκους και ορμίσκους μέχρι δημοφιλή θέρετρα, από αμμώδεις παραλίες μέχρι βραχώδεις όρμους, οι παραλιακές ακτογραμμές κερδίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή όλες τις εποχές.

Ο ιστότοπος kalamatain.gr πραγματοποιεί φωτογραφικό αφιέρωμα στις παραλίες της όμορφης πόλης έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα στα χρόνια. Η πρωτεύουσα του νομού Μεσσηνίας, κτισμένη στους πρόποδες του Ταϋγέτου παρέχει στους κατοίκους και στους επισκέπτες τηςμια ακτογραμμή 3 χιλιομέτρων.

Ξεκινώντας από το ξενοδοχείο Φιλοξένια, διακόπτεται από το λιμάνι,  με τα γραφικά παλιά κτιριακά συγκροτήματα του τελωνείου, των κυλινδρόμυλων «Ευαγγελίστρια» και του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού που αποτέλεσαν σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας και από τη μαρίνα, με τις απαραίτητες και εκσυγχρονισμένες χερσαίες εγκαταστάσεις και κατάλληλες θέσεις ελλιμενισμού και συνεχίζοντας στη δυτική πλευρά της πόλης, παίρνοντας την ονομασία δυτική παραλία.

Φοίνικες και πολύχρωμες ομπρέλες ομορφαίνουν την παραλιακή ζώνη της Ναυαρίνου, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην Καλαμάτα, είτε κάνεις τη βόλτα τα πόδια, είτε με το ποδήλατο. Τα προσεγμένα ξενοδοχεία συνυπάρχουν, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής, με ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, παραδοσιακές ψαροταβέρνες δίνοντας ζωή και προσφέροντας απολαύσεις στους περαστικούς.

Το σημαντικό πλεονέκτημα της πόλης είναι η παραλιακή ζώνη, με τα ζεστά, ήσυχα και καθαρά νερά στο κέντρο του κλειστού Μεσσηνιακού Κόλπου, που αποτελεί την ιδανική επιλογή για κολύμπι. Η πρόσβαση στις παραλίες είναι ελεύθερη. Σε αυτές υπάρχουν εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών (ομπρέλες, ξαπλώστρες, καμπίνες, καφέ, μπαρ-εστιατόρια κ.λπ.), όπου εκτός από την κολύμβηση, υπάρχει η δυνατότητα γιαθαλάσσια σπορ (σκι, ιστιοσανίδα, καταδύσεις κ.α.), καθώς και άλλα μέσα διασκέδασης στο νερό, όπως είναι το αλεξίπτωτο, οι «σαμπρέλες» και η «μπανάνα», τα ποδήλατα θάλασσας, το jet ski κ.λπ. Παράλληλα, οι ακτές διαθέτουν «θέσεις» (πύργους) με ναυαγοσώστες για ασφαλέστερη κολύμβηση, ενώ λειτουργεί ένα οργανωμένο συγκοινωνιακό δίκτυο που συνδέει το παραλιακό κομμάτι με το κέντρο της πόλης.

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

Image 9

Image 10

Image 11

Image 12

Image 13

Image 14

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman