ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ιστορικά οχήματα με αξία...

Tweet
Share
Tweet
Share

Το υπέρογκο ποσό των 34.000 ευρώ να έδωσε κάποιος για να κάνει δικό του το λεωφορείο που χρησιμοποίησε η Μάργκαρετ Θάτσερ στην προεκλογική της εκστρατεία το 1983!

Το αλεξίβομβο όχημα των 18 τόνων πωλείται από το σημερινό ιδιοκτήτη, τον έμπορο στρατιωτικών οχημάτων Νικ Μιντ. Με 12λιτρο κινητήρα ντίζελ της Rolls-Royce έχει ανώτερο όριο ταχύτητας τα 128 χιλιόμετρα/ώρα κι έχει "γράψει" λιγότερα από 22.500 χιλιόμετρα.

Κατασκευάστηκε το 1983 και χωράει 36 επιβάτες. Μεταξύ των προηγούμενων ιδιοκτητών του είναι η Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά της φιλαρμονικής ορχήστρας των Βασιλικών Πεζοναυτών. Θάτσερ στην προεκλογική της εκστρατεία το 1983

«Είναι ένα μοναδικό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας. Είναι ακόμη εν ενεργεία και παρότι δεν παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα αυτές τις μέρες, κάποιος που θα το ήθελε θα μπορούσε να το επιδιορθώσει εύκολα. Το αγόρασα επειδή ήταν ένα εντυπωσιακό όχημα αλλά είναι μεγάλο, άσχημο και τώρα το έχω μέσα στα πόδια μου. Επομένως θέλω πολύ να του βρω το κατάλληλο σπίτι. Δεδομένης της λατρείας των Αμερικανών για την Μάργκαρετ Θάτσερ, θα μπορούσε να πουληθεί εκεί, αλλά θα προτιμούσα να μείνει στη Βρετανία. Το λεωφορείο είναι ακριβώς όπως ήταν εκείνη την περίοδο. Μέχρι και μία γυναικεία ομπρέλα βρήκαμε μέσα. Αν είναι της Μάργκαρετ Θάτσερ ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι», σχολίασε ο Μιντ, ο οποίος αγόρασε το λεωφορείο το 2012.

Τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από ιστορικά πρόσωπα ή διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε γεγονότα ανέκαθεν όμως πωλούνταν ακριβά... Δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ πωλήθηκε το Φεβρουάριο που μας πέρασε στη δημοπρασία της Artcurial Motorcars στην Έκθεση Retromobile 2015 η Ferrari που οδηγούσε ο Alain Delon. Η Ferrari 250 GT California Spyder που ανήκε στον Γάλλο ηθοποιό Alain Delon τη δεκαετία του 1960 πουλήθηκε στην τιμή των 14,2 εκατομμυρίων ευρώ.

1

Αυτό το σπάνιο αυτοκίνητο (μία από τις 52 με μικρό μεταξόνιο μία από τις 37 με σκεπασμένα φανάρια) ήταν το σημαντικότερο κομμάτι της συλλογής του Roger Baillon, η οποία δημοπρατήθηκε από τον οίκο Artcurial. Η αξία της Ferrari είχε εκτιμηθεί ότι ανερχόταν από τα 9,5 έως και τα 12 εκατ, ευρώ. Μαζί με τα έξοδα, ο αγοραστής -η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής- θα καταβάλει συνολικά ένα ποσό 16,3 εκατ. ευρώ. Το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2014 μαζί με άλλα θρυλικά οχήματα σε ένα κτήμα στη δυτική Γαλλία.

Mercedes Benz W196 01

30 εκατομμύρια δολάρια είχε πωληθεί από την άλλη, το αυτοκίνητο με το οποίο ο Χουάν Μανουέλ Φάτζιο κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και τερμάτισε πρώτο σε δύο γκραν-πρι. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η πώληση μιας Ferrari Testa Rossa του 1957 με $16,4 εκατ. από το 2011.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman