ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ληστεία αντί… διαζυγίου

Tweet
Share
Tweet
Share

Δεν είναι όλοι οι γάμοι ευτυχισμένοι. Οι περισσότεροι μάλιστα βυθίζονται στη ρουτίνα, με τον αρχικό ενθουσιασμό να χάνεται στα βάθη του χρόνου. Τα ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα και ερωτευμένα μαζί μέχρι τα βαθιά γεράματα αποτελούν την εξαίρεση, λένε οι γνώστες του έγγαμου βίου.

Άλλοι επιλέγουν το διαζύγιο, άλλοι βάζουν αλατοπίπερο στη σχέση τους συνάπτοντας κάποια εξωσυζυγική σχέση.

Ο κύριος της ιστορίας μας είχε μια πιο πρωτότυπη ιδέα.

Αναζητούσε απεγνωσμένα τρόπους να ξεφορτωθεί τη γυναίκα του. Δεν άντεχε ούτε λεπτό κοντά της. Ο 70χρονος Αμερικανός από το Κάνσας λήστεψε τράπεζα. Δεν έκανε το παραμικρό για να γλιτώσει τη σύλληψη. Ίσα ίσα, έκανε ό,τι μπορούσε για να αναλάβουν την περίπτωσή του οι αρχές.

lawrence ripple

Πριν τη ληστεία, είχε τσακωθεί, για πολλοστή φορά με τη σύζυγό του. «Προτιμώ να είμαι στη φυλακή, παρά στο σπίτι», είπε ο Λόρενς Ριπλ στη σύζυγο του Ρεμέδιος, μετά τον καυγά.

Το είπε και το έκανε

Ο ηλικιωμένος άνδρας λίγη ώρα αργότερα μπήκε σε ένα υποκατάστημα τράπεζας στο Κάνσας Σίτι. Έδωσε σε ένα από τα ταμεία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε πως οπλοφορούσε κι απαιτούσε να του δώσουν χρήματα. 

Αφού του δόθηκαν περίπου 3.000 δολάρια σε μετρητά, ο ληστής δεν έκανε καμιά προσπάθεια να διαφύγει – αντιθέτως, έμεινε μέσα στην τράπεζα, περιμένοντας να φθάσουν οι αστυνομικοί και να τον συλλάβουν. Εξήγησε στα όργανα της τάξης ότι δεν άντεχε πλέον τη συμβίωση με τη γυναίκα του.

Τα κλοπιμαία επεστράφησαν στην τράπεζα και ο Ριπλ, όπως επιθυμούσε, φυλακίστηκε.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman