ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Kραγιόν... Το φετίχ των γυναικών

Tweet
Share
Tweet
Share

Η γοητεία της ομορφιάς, η γοητεία των βαμμένων χειλιών από το λατρεμένο γυναικείο αξεσουάρ όλων των εποχών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Τοτέμ της ομορφιάς το κραγιόν, υπερόπλο στα χέρια των γυναικών, τονίζει και αναδεικνύει την φιλαρέσκεια τους σαγηνεύοντας και κατακτώντας τον ανδρικό πληθυσμό. Διαχρονικό και αγαπημένο εργαλείο, σηματοδοτεί την γυναικεία ομορφιά και παρά την προσπάθεια κάποιων φεμινιστικών κινημάτων να αμφισβητήσουν την εξουσία του αυτό παρέμεινε παντοτινά σε περίοπτη θέση στην καρδιά των γυναικών.

Χείλη κόκκινα που βάφτηκαν για να σαγηνεύσουν, χείλη υγρά που σηματοδοτούν το ερωτικό πάθος, χείλη βαμμένα απαλά που αναδεικνύουν την διακριτική ομορφιά, χείλη βαμμένα ματ ή αυστηρά, πιο σκούρα τον χειμώνα ή πιο ανοιχτά το καλοκαίρι, όπως και να είναι βαμμένα αναδεικνύουν περίτρανα τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης. Είναι η «γλώσσα» του μακιγιάζ, του άριστου σχεδιασμένου στόματος που οι άνδρες αγαπούν γιατί αναδεικνύει και τονίζει την γυναικεία ομορφιά.

lp

Όπως και να είναι η ιδεολογία του κραγιόν είναι παντοτινή και κυρίαρχη, απλά αλλάζει με τις εποχές χρώμα, στυλ, υφή ανάλογα με τις απόψεις που επικρατούν στους ρόλους ανδρών και γυναικών κάθε εποχής και το εκάστοτε κυρίαρχο σύστημα ομορφιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman