ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς γεννήθηκε η κόντρα του Steve Jobs με τον Bob Dylan;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ένας από τους ιδρυτές της Apple, o Στιβ Τζομπς, ήταν κατά 15 χρόνια μικρότερος από την ιέρεια της φολκ Τζόαν Μπαέζ με την οποία είχε σχέση κι ήθελε να την παντρευτεί. Και εδώ εστιάζεται η κόντρα του Τζόμπς με τον Ντύλαν με τον οποίο η Μπαέζ είχε επίσης σχέση.  Ο Τζόμπς και η Μπαέζ  γνωρίστηκαν το 1982, όταν ο 27χρονος Στιβ έκανε παρέα με την αδερφή της Μπαέζ, Μίμι Φαρίνα. Η Μπαέζ τον συνάρπαζε όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για το προοδευτικό της πνεύμα. Ο Στιβ Τζομπς και η Τζόαν Μπαέζ υπήρξαν ένα ζευγάρι που έγραψε ιστορία. Η Μπαέζ είχε ήδη κάνει ένα γάμο και ο νεότερος Τζόμπς ακόμη «ψαχνόταν» επαγγελματικά.

«Διαφωνίες υπήρχαν πολλές. Έλεγε ότι θα έγραφε με τη βοήθεια του υπολογιστή το καλύτερο κλασικό κουιντέτο που γράφτηκε ποτέ. Του είχα πει να μην το κάνει, γιατί δεν θα είχε ψυχή». «Μπορεί να ήμουν ερωτευμένη, ή απλώς ενθουσιασμένη μαζί του. Οι φίλοι μου έλεγαν παντρέψου τον. Με αυτόν θα λύσεις το οικονομικό πρόβλημα της ζωής σου. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο», αναφέρει η Μπαέζ. Ο Στιβ, την ημέρα των 66ων γενεθλίων της τραγουδίστριας, το 2007, παρουσίαζε στο κοινό το νέο iphone κινητό τηλέφωνο της Apple. Το γεγονός από πολλούς δεν θεωρείται σύμπτωση.

Η Τζόαν Μπαέζ γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1941. Είναι γνωστή από τη συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Συνελήφθη και φυλακίστηκε για τη διαμαρτυρία στο Armed Forces Induction Center και για την υποστήριξη του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων. Πολλά από τα τραγούδια της, μιλούν για τον πόλεμο και για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα. Τα επόμενα χρόνια τραγούδησε πολλές δημιουργίες του Μπομπ Ντίλαν, με τον οποίο υπήρξαν ζευγάρι.

Image 2

Εκείνη ήταν ευρέως γνωστή για την καλλιτεχνική και αντιπολεμική της δράση. Αυτός πρωτοπόρος της πληροφορικής που ασπαζόταν τη φιλοσοφία του Βουδισμού.

Image 1

Image 3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.