ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η φωτογραφία που "έβαλε" φωτιά στους θρυλικούς Van Halen...

Tweet
Share
Tweet
Share

Για τους λάτρεις της αυθεντικής «σκληρής» ροκ, εκείνων που αναγνωρίζουν την αξία του παλιού, γνήσιου και κλασικού στίγματος, οι Van Halen θα αποτελούν πάντα σημείο κατατεθέν στην ιστορία της ροκ μουσικής σκηνής.

Παρά το γεγονός ότι θεωρούνται κυρίως μια μπάντα που γνώρισε επιτυχία τη δεκαετία του ’80, οι «μύθοι» αρπάζουν την ευκαιρία και αποδεικνύουν την αξία τους με κάθε αφορμή, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει. Εντύπωση είχαν προκαλέσει άρθρα της εποχής, τα οποία ήθελαν τον Gene Simmons των Kiss να χρηματοδοτεί το demo τους, λίγα χρόνια πριν οι άνθρωποι της Warner τους κατατάξουν στο ρόστερ της, μετά την εμφάνισή τους στο Starwood του Hollywood.

Ο τραγουδιστής David Lee Roth, ο μπασίστας Michael Anthony, ο κιθαρίστας Eddie Van Halen και ο ντράμερ Alex Van Halen, απογείωσαν πλήθος κόσμου στις παγκόσμιες περιοδείες τους, ενώ το ομώνυμο πρώτο άλμπουμ των Van Halen έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους σημαντικότερους δίσκους του αμερικανικού hard rock / heavy metal, καθώς και ως ένας από τους πιο πετυχημένους εμπορικά rock δίσκους αφού κατάφερε να γίνει «διαμαντένιος».

Η κόντρα που έμεινε στο περιθώριο…

Παρ’ όλο που πολλοί γνωρίζουν την ιστορία επιτυχίας του αγαπημένου συγκροτήματος, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν την κόντρα που αναπτύχθηκε μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της πορείας τους. Αφορμή αποτέλεσε το εξώφυλλο του δίσκου «Women and Children First». Ήταν τότε που ο φρόντμαν τάχθηκε εναντίον των αδερφών Van Halen, καθώς εκείνος ήθελε να ξεχωρίζει το πορτρέτο του ίδιου, ο οποίος θα εμφανιζόταν ημίγυμνος και δεμένος με αλυσίδες.

Πολλοί μετέπειτα σχολίασαν πως η πράξη αυτή του Roth πυροδότησε τη σύγκρουση και παραλίγο να «τινάξει» στον αέρα τη συλλογική ταυτότητα του γκρουπ. Όταν τελικά κυκλοφόρησε ο περιβόητος δίσκος το 1980, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν δημοσιεύθηκε καμία από τις δεκάδες φωτογραφίες που τράβηξε ένας διάσημος φωτογράφος τη μπάντα.

Το ερώτημα γιατί οι εν λόγω εικόνες απορρίφθηκαν και αντικαταστάθηκαν με άλλες ενός επίσης γνωστού φωτορεπόρτερ έμεινε για πάντα αναπάντητο. Λίγοι γνωρίζουν τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια, η οποία όπως αποδείχθηκε, προκάλεσε αναταραχή στο θρυλικό συγκρότημα…

Η φωτογραφία που πυροδότησε τις εντάσεις

mpanta 4

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman