ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο μπάρμαν που απαθανάτισε την καθημερινότητα στην Times Square τη δεκαετία του '70

Tweet
Share
Tweet
Share

Εργαζόταν ως μπάρμαν σε ένα από τα πιο παρακμιακά μπαράκια της Times Square από το 1972 έως το 1982. Το Terminal Bar βρισκόταν ακριβώς απέναντι από την Λιμενική Αρχή και είχε οπτική επαφή με κάθε λογής «δραστηριότητα» της περιοχής. Όσο σέρβιρε ποτά ο Σέλντον Νάντελμαν απαθανάτιζε τους "προστάτες" του. Είχε πλούσιο υλικό για την φωτογραφική του μηχανή.

«Αυτές τις πόρτες έχουν περάσει μερικοί από τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους του πλανήτη» είχε σχολιάσει ένας τακτικός πελάτης του Νάντελμαν. Μέσα σε μία δεκαετία τράβηξε περισσότερες από 1.500 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από μπράβους, προστάτες, μποξέρ, ηθοποιούς, μάγειρες, επιχειρηματίες και απατεώνες.

  

Αυτές τις πόρτες έχουν περάσει μερικοί από τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους του πλανήτη.

Τριάντα χρόνια αργότερα ο γιος του, ο Στήβεν Νάντελμαν, δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στο φωτογραφικό υλικό που είχε συλλέξει ο πατέρας του. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και μια συνέντευξη του Σέλντον όπου ο θρυλικός μπάρμαν αναπολεί την Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70, η οποία έχει φύγει ανεπιστρεπτί.

«Έχω εικόνες από νταβατζήδες και κοπέλες, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν υπό την επήρεια…» περιγράφει ο Σέλντον.

Για να δείτε περισσότερα για το μπαρ και τους χαρακτήρες του και να ανατρέξετε στη Νέα Υόρκη του ’70, δείτε παρακάτω την ταινία:

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman