ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τατουάζ στην υπηρεσία της ιατρικής

Tweet
Share
Tweet
Share

Ερευνητές του MIT δημιούργησαν ένα νεό μελάνι για τατουάζ, το οποίο αλλάζει χρώμα ανάλογα με τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, του pH στο σώμα αλλά και του φωτισμού.

Η έρευνα αυτή, που ονομάζεται «DermalAbyss», είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας φοιτητών του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και φοιτητών της Ιατρικής του Χάρβαρντ.

Ειδικότερα, ανέπτυξαν μια μέθοδο για την αντικατάσατση των μελανιών για τατουάζ με υγρά-βιοαισθητήρες, που αλλάζουν χρώμα σε σχέση με τις μεταβολές του σώματος αλλά και του περιβάλλοντος.

Οι ερευνητές δημιούργησαν 4 βιοαισθητήρες, οι οποίοι αντιδρούν σε βιοχημικές πληροφορίες: ο αισθητήρας pH αλλάζει μεταξύ μωβ και ροζ, ο αισθητήρας γλυκόζης μετακινείται μεταξύ μπλε και καφέ, το νάτριο και ένας δεύτερος αισθητήρας pΗ φθορίζουν σε υψηλότερη ένταση υπό το υπεριώδες φως.

Οι έρευνα βρίσκεται σε φάση δοκιμών, και το δέρμα που χρησιμοπιείται είναι δέρμα χοίρου. Ωστόσο, πιστεύουν ότι η μέθοδός τους θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ως ιατρικό εργαλείο.

Για παράδειγμα, οι διαβητικοί που ελέγχουν καθημερινά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, θα μπορούσαν να κάνουν το τεστ με τατουάζ βιοαισθητήρα, παρακολουθώντας απλώς την αλλαγή του χρώματος.

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman