ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το χρήμα δεν φέρνει ευτυχία!

Tweet
Share
Tweet
Share

Φέρνουν τελικά τα χρήματα την ευτυχία; Μη σπεύσετε να απαντήσετε καταφατικά. Η ιστορία έχει ουκ ολίγες φορές αποδείξει πως με τα λεφτά μπορεί να σου ανοίξουν κάποιοι δρόμοι, ωστόσο η τύχη αυτή πρέπει να συνοδεύεται από σεμνότητα, ταπεινότητα και καλή διαχείριση. Οι περιπτώσεις εξάλλου ανθρώπων που κέρδισαν το λαχείο αλλά στη συνέχεια κατέληξαν με ακόμα λιγότερα χρήματα ή τελείως άφραγκοι είναι πολλές. Στη συνέχεια συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε απίστευτες ιστορίες τύχης, πλούτου, απληστίας -και εντέλει, κακοτυχίας.

Ο 87χρονος καθηγητής μουσικής Φράνε Σέλακ από την Κροατία το 1962 ταξίδευε σε ένα τρένο που εκτροχιάστηκε. Ενώ πνίγηκαν 17 συνεπιβάτες του, εκείνος κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας και να βγει στην ακτή. Την επόμενη χρονιά ταξίδευε με αεροπλάνο, όταν ξαφνικά η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε και ο ίδιος βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση από τα 3.000 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο. Κι ενώ το αεροπλάνο συνετρίβη κι όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν, εκείνος προσγειώθηκε πάνω σε έναν μεγάλο σωρό από άχυρα και σώθηκε. Οι περιπέτειες του ωστόσο δεν τελείωσαν εκεί… Το 1966 μπήκε σε ένα υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε στο ποτάμι με αρκετούς νεκρούς. Ο ίδιος επέζησε. Τη δεκαετία του 1970 έπιασε δυο φορές φωτιά το αυτοκίνητο του εν κινήσει, αλλά ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. Το 1995 τον χτύπησε λεωφορείο. Τραυματίστηκε, αλλά επέζησε. Και το 1996 έπεσε με το αυτοκίνητο του σε έναν γκρεμό από ύψος 300 μέτρων. Και πάλι βγήκε σώος κι άβλαβης. Και σαν να μην έφτανε το γεγονός πως γλίτωσε επτά φορές τον θάνατο, για κερασάκι στην τούρτα… στο τέλος κέρδισε το τζάκποτ στο κροατικό λαχείο, κερδίζοντας 800.000 ευρώ! Η ταραχώδης, όσο και τυχερή ζωή του έχει γίνει και βίντεο στο Υoutube.

v

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ κέρδισε το 2002 ο Άντριου Τζακ Ουίτακερ, ένας επιχειρηματίας από τη Δυτική Βιρτζίνια, αγοράζοντας έναν λαχνό του λαχείου Powerball. Δέκα χρόνια αργότερα η τύχη του γύρισε την πλάτη λες και τον χτύπησε κάποια κατάρα. Η κόρη του και η εγγονή του πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ η γυναίκα του τον χώρισε μετά από 42 χρόνια γάμου λόγω της άστατης εξωσυζυγικής ζωής του και την συχνότητας με την οποία επισκεπτόταν όλα τα στριπτιζάδικα της πολιτείας της Βιρτζίνια. Πριν λίγα χρόνια, σε συνέντευξη του δήλωσε «μακάρι να είχα σκίσει αυτό το καταραμένο το λαχείο».

  

Ιστορίες καθημερινής τρέλας από ολόκληρο τον κόσμο

Ανάλογη είναι και η ιστορία του Γουίλιαμ Ποστ, ο οποίος το 1988 κέρδισε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ στο αμερικανικό λαχείο. Την περίοδο εκείνη ανιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ενώ το λαχνό είχε αγοράσει με χρήματα που του είχε δανείσει η σπιτονοικοκυρά του, Ανα Κάρπικ. Με τα υπόλοιπα χρήματα άνοιξε μια επιχείρηση με τον αδελφό του, ο οποίος μάλιστα προσέλαβε πληρωμένο δολοφόνο για να τον σκοτώσει! Τελικά ο Ποστ τη γλίτωσε, ωστόσο η μοίρα του επιφύλασσε άλλα βάσανα. Η Κάρπικ στράφηκε εναντίον του για να διεκδικήσει τα χρήματα που δικαιούνταν. Το δικαστήριο επιδίκασε το 1/3 των χρημάτων στην Κάρπικ, ενώ ο Ποστ στη συνέχεια αγόρασε μέχρι κι ένα ιδιωτικό αεροσκάφος (που, φυσικά, σπανίως χρησιμοποιούσε). Μετά από έξι αποτυχημένους γάμους, ο Γουίλιαμ πέθανε το 2006 (ίσως και κυριολεκτικά) στην ψάθα καθώς χρωστούσε σε διάφορους και στην εφορία πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Στο τέλος της ζωής του εκμυστηρεύτηκε στη τότε γυναίκα του πως «ήμουν πολύ πιο χαρούμενος όταν δεν είχα μια στην τσέπη μου».

Μια ακόμα ιστορία απόλυτης τρέλας έρχεται από τη μακρινή Νέα Υόρκη. Δύο φίλοι, ο Σαλβατόρε Κάμπρια και ο Ερικ Ονιάνγκο, αγόρασαν το 2013 έναν λαχνό του λαχείου Powerball και περίμεναν τα αποτελέσματα. Αντί όμως να δουν τους τυχερούς αριθμούς της κλήρωσης εκείνης της ημέρας, είδαν τους αντίστοιχους μιας προηγούμενης κλήρωσης. Έχοντας στο μυαλό τους την ήττα τους, πέταξαν το λαχείο. Έπειτα από 24 ώρες έλεγξαν ξανά στην ιστοσελίδα και είδαν πως στην πραγματικότητα είχαν κερδίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Το κερδισμένο δελτίο για κακή τους τύχη ήταν μέσα σε ένα απορριμματοφόρο κι είχε ήδη γίνει πολτός. Οι δυο φίλοι κυριολεκτικά πέταξαν στα σκουπίδια ένα εκατομμύριο δολάρια.

top

 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman