ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σημασία έχει το... "φαίνεσθαι"

Tweet
Share
Tweet
Share

H εξυπνάδα και η ευστροφία του νου είναι ένα μεγάλο προνόμιο που μπορεί να ανοίξει δρόμους και αν χρησιμοποιηθεί σωστά να οδηγήσει στην εξέλιξη του ανθρώπου.

Σαφώς όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν το ίδιο IQ. Άλλοι με μεγαλύτερο και άλλοι με μικρότερο προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές απαιτήσεις, θέτοντας ο καθένας τους δικούς του στόχους.

Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε πως δεν είστε τόσο έξυπνοι όσο κάποιοι άλλοι με τους οποίους συναναστρέφεστε, είτε σε φιλικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, μπορείτε να ακολουθήσετε μια σειρά από επιστημονικές συμβουλές που θα σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Οι επιστήμονες στην πραγματικότητα δίνουν συμβουλές οι οποίες περισσότερο θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας, δεν θα αυξήσουν το επίπεδο εξυπνάδας σας…

Πολύτιμες συμβουλές για την αυτοπεποίθησή σας

Κατ’ αρχάς, αν θέλετε να νιώσετε περισσότερο ισχυροί και να εκπέμψετε λάμψη, μια καλή συμβουλή θα ήταν να φορέσετε γυαλιά. Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Κολεγίου Οπτομετρών, του Ηνωμένου Bασιλείου, που πραγματοποιήθηκε το 2011, το 43% των ερωτηθέντων που χρησιμοποιήθηκαν για τη μελέτη εξήγησαν πως τα γυαλιά κάνουν τους ανθρώπους να φαίνονται πιο ευφυείς.

Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιείται και η έρευνα ενός Τσέχου ερευνητή. Όπως σημείωσε, οι ευφυείς άνθρωποι διαθέτουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως στενά πρόσωπα, μεγάλες μύτες, λεπτό πηγούνι.

Το γνήσιο στυλ και το κομψό ντύσιμο είναι ακόμα δύο χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνουν έναν άνθρωπο να φαίνεται πως έχει υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης.

Καθοριστικό ρόλο παίζει παράλληλα και το περπάτημά σας. Θα πρέπει να έχετε τον ίδιο ρυθμό βαδίσματος με τους γύρω σας. Άνθρωποι οι οποίοι βαδίζουν πιο αργά ή πιο γρήγορα θεωρούνται λιγότερο ευφυείς.

Για να προστατέψετε την εικόνα σας, καλό θα ήταν να αποφύγετε να πίνετε νερό σε δημόσιο χώρους ή εν ώρα εργασίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να προσέξετε πώς γράφετε το όνομά σας. Τα κεφαλαία γράμματα που έχουν μεσαίο μέγεθος φανερώνουν έναν άνθρωπο με γόητρο. Αυτά τα άτομα έχουν συνήθως υψηλότερη κοινωνική θέση σε σχέση με τους υπολοίπους.

Σε τελική ανάλυση, ακόμα μια έρευνα που διεξήχθη στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε πως όσο πιο απλά μιλάτε ή γράφετε τόσο πιο πολύ αποδεικνύεται πόσο ευφυείς είμαστε. Δεν είναι απαραίτητο πως όποιος χρησιμοποιεί πιο επιτηδευμένο λεξιλόγιο είναι και πιο έξυπνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman