ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς θα καταλάβετε ότι πρέπει να αλλάξετε επάγγελμα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να χασμουριέται πάνω από το γραφείο εν ώρα εργασίας κι αν νομίζετε πως η δουλειά που κάνετε είναι λίγη για το μυαλό σας, μην νιώθετε άσχημα. Το πρόσφατο άρθρο της Liz Ryan, της Διευθύνουσας Συμβούλου και ιδρύτριας του Human Workplace έρχεται να δικαιώσει όσους περνούν το οχτάωρο της εργασίας τους… βασανιστικά! Στην ουσία η συντάκτρια αναλύει κάποιες ενδείξεις οι οποίες αποκαλύπτουν πως κάποιος υπάλληλος πιθανόν να μην κάνει για τη δουλειά του.

Κακό σημάδι η πλήξη

Η έντονη πλήξη είναι σαφώς το μεγαλύτερο σημάδι πως ίσως είστε πολύ έξυπνος για τη δουλειά που κάνετε. Είναι λογικό πως αν κάποιος δεν βρίσκει ενδιαφέροντα τα projects με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί, είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί σε αυτά.

Δεν σας ακούει κανείς

Η εργασία για να εξασκεί το νου πρέπει να βασίζεται στην ανταλλαγή απόψεων και την περαιτέρω διεύρυνση των οριζόντων. Αν δείτε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εσάς, ίσως βρίσκεστε στο λάθος περιβάλλον. Εάν νιώθετε πως κανείς δεν θα ακούσει τις απόψεις σας ίσως είναι μια καλή ιδέα να αρχίσετε να στέλνετε βιογραφικά και αλλού.

Την ίδια στιγμή , οι συνεργάτες σας δείχνουν να μην καταλαβαίνουν όταν εξηγείτε μια πολύπλοκη ιδέα ή τάσσεστε εναντίον των συνηθισμένων πρακτικών. Όλα τα σημάδια συγκλίνουν στο ότι δεν συναναστρέφεστε με τους κατάλληλους. Ακόμα κι αν είναι συμπαθητικοί ή φιλικοί μαζί σας, αυτό δεν έχει καμία σημασία σε επαγγελματικό επίπεδο.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ένα αφεντικό με όραμα

Σαφώς καθοριστικό ρόλο για τη δική σας εξέλιξη θα παίξει και ο προϊστάμενος σας αλλά και το όραμα που αυτός έχει. Εκείνος θα πρέπει να είναι κάποιος που μπορεί να σας μεταδώσει τις γνώσεις του αβίαστα και με χαρά. Αν αυτός δεν έχει ιδέα πως μπορεί να κάνει πιο παραγωγική την εταιρεία του, τότε μην περιμένετε πολλά γενικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman