ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αποδεδειγμένα οι άνδρες πεθαίνουν με πιο… χαζούς τρόπους από τις γυναίκες

Tweet
Share
Tweet
Share

Το 90% των ανθρώπων που έχουν πεθάνει με τους πιο χαζούς τρόπους είναι άνδρες, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, που φαίνεται να επιβεβαιώνει όσους θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι πιο έξυπνες, στη μάχη των δύο φύλων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 332 απονομές των ετήσιων «Βραβείων Δαρβίνου», που αφορούν τους πιο ανόητους τρόπους που έχουν πεθάνει άνθρωποι τα τελευταία 20 χρόνια. Aν και παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να εισαχθούν στο τμήμα επειγόντων ενός νοσοκομείου λόγω θανάσιμου τραυματισμού σε τροχαίο ή άλλο ατύχημα, η τελευταία ανάλυση δείχνει  σχεδόν οι εννέα στους δέκα «νικητές» για τον τίτλο του πιο χαζού θανάτου είναι άνδρες, ενώ ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές και μακάβριες περιπτώσεις είναι ένας άνδρας που ανέβηκε σε ένα κλεμμένο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ, το οποίο έδεσε στο πίσω μέρος ενός τρένου.

Η λίστα περιλαμβάνει έναν υποψήφιο τρομοκράτη, ο οποίος έστειλε ένα γράμμα - βόμβα, αλλά το ταχυδρομείο του το επέστρεψε επειδή δεν είχε βάλει αρκετά γραμματόσημα και αυτός το άνοιξε, αλλά και κάποιον που κατάφερε να κλέψει ένα χαλύβδινο καλώδιο που συγκρατούσε έναν ανελκυστήρα, μόνο που ο ίδιος βρισκόταν πάνω στον ανελκυστήρα, με την κατάληξη να είναι μοιραία. 

Ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση ενός εργάτη, ο οποίος οδηγούσε έναν μικρό εκσκαφέα, με τον οποίο γκρέμιζε ένα στεγασμένο πάρκινγκ, χωρίς όμως να έχει βγει από αυτό, με την στέγη τελικά να πέφτει πάνω του. Τρεις ακόμη άνδρες, οι οποίοι έπαιζαν σε ένα μπαρ μια παραλλαγή της ρώσικης ρουλέτας, πίνοντας εναλλάξ αλκοόλ και πατώντας πάνω σε μια νάρκη που δεν είχε εκραγεί για να δουν ποιος θα είναι ο «τυχερός», έχασαν τελικά τη ζωή τους, όταν η νάρκη έσκασε και όλο το μπαρ κατεδαφίστηκε.

Από τα 332 «βραβεία» χαζών θανάτων, τα 282 (89%) αφορούσαν άνδρες, τα 36 γυναίκες και τα 14 είχαν να κάνουν με ζευγάρια.

Οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι άνδρες, από τα πανάρχαια χρόνια, υποχρεώνονταν να κάνουν, ως τελετουργίες μύησης και ανδρισμού, ριψοκίνδυνα πράγματα, μόνο που η γραμμή που χωρίζει το «ριψοκίνδυνο» από το «χαζό» είναι πολύ λεπτή.

Η πρωτότυπη μελέτη των Βρετανών ερευνητών, με επικεφαλής τον δρ. Ντένις Λέντρεμ του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, δημοσιεύθηκε στη χριστουγεννιάτικη έκδοση του βρετανικού ιατρικού περιοδικού «British Medical Journal», σύμφωνα με την Telegraph.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman