ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σε αυτή την ηλικία είναι πιο ευτυχισμένοι οι ενήλικες

Tweet
Share
Tweet
Share

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα Independent, η ζωή ξεκινά στα 50. Ή τουλάχιστον η ξέγνοιαστη ζωή.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι άνω των 50 ετών είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο πλούσιοι και πιο ξέγνοιαστοι από τις άλλες ηλικιακές ομάδες ενώ ταξιδεύουν περισσότερο και ασχολούνται με πολλά χόμπυ.

Στην έρευνα μελετήθηκαν οι συνθήκες ζωής και οι συνήθειες 50.000 ατόμων και διαπιστώθηκε ότι οι σημερινοί "πενηντάρηδες" είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλά διατηρημένοι, αισθάνονται αρκετά νεότεροι σωματικά και 10 χρόνια νεότεροι ψυχικά από την πραγματική ηλικία τους.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (61%) δήλωσαν ότι απολαμβάνουν τη ζωή τους περισσότερο από ποτέ, τονίζοντας ότι είχαν περισσότερο χρόνο για προσωπικές δραστηριότητες. Επιπλέον οι περισσότεροι από τους μισούς ταξιδεύουν, ένας στους πέντε ήθελε να μάθει μια νέα γλώσσα και ένας στους 10 σχεδίαζε να μάθει ένα όργανο.

Ίσως αυτή η ηλικική ομάδα να είναι πιο ευτυχισμένη επειδή απολαμβάνει τα μικρά πράγματα στη ζωή πολύ περισσότερο και απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο χωρίς ενοχές. Όλα αυτά στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έλαβε χώρα η έρευνα. Στην Ελλάδα, οι "πενηντάρηδες" ε΄χουν μπροστά τους ανηφόρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman