ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Και αν δεν μας αρέσει το σεξ;

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε όλους αρέσει λίγο (ή περισσότερο) καλό σεξ. Ή μήπως όχι σε όλους. Ή έστω όχι το ίδιο σε όλους. Η σημερινή κοινωνία έχει κακοχαρακτηριστεί για την υπερσεξουαλικότητά της, ή τον κορεσμό της. Το σήμερα, θέλει τους πάντες να λατρεύουν το σεξ. Και αν το έχουν, ζουν το απόλυτο όνειρο. Αν δεν το έχουν, το αναζητούν διακαώς. Τι γίνεται όμως αν δεν μας ενδιαφέρει το σεξ; Τα σημερινά πρότυπα στιγματίζουν εκείνον που θα βγει ανοιχτά και θα πει ότι δεν τον ενδιαφέρει το σεξ. Γιατί όμως; Πρέπει να σας πούμε ότι το να μην ενδιαφέρεται κανείς για το σεξ, δεν είναι και τόσο παράξενο, ούτε σπάνιο. Και δεν βοηθά το να μην κάνουμε την παραδοχή, γιατί αποτρέπουμε και τους άλλος από το να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό. 


keep calm im asexual

Είτε κάποιος είναι ασεξουαλικός, είτε ξεπερνά κάποιο τραύμα, ή απλώς κάνει ένα διάλειμμα από το σεξ υπάρχουν άπειροι λόγοι να απασχολούμε το μυαλό μας με εκατοντάδες άλλες δραστηριότητας της ζωής. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η αποχή από το σεξ δεν είναι ένδειξη κάποιου παθολογικού προβλήματος και σίγουρα δεν είναι λόγος για να είναι κανείς δυστυχισμένος. Υπάρχουν πολλά ερεθίσματα γύρω μας για αυτούς που το θέλουν και το αναζητούν και καμία ντροπή για εκείνους που το αποφεύγουν.
Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το να μην θέλει κάποιος να εμπλέκεται στην σεξουαλική πράξη είναι ένδειξη κάποιου προβλήματος. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, ή μπορεί να αποτελεί ένδειξη κάποιας υποβόσκουσας ασθένειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρήζει παρακολούθησης το θέμα, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε ένα γενικευμένο αίσθημα απομόνωσης.
Για όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με κάποιο τραύμα, το να μην θέλουν να κάνουν σεξ θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα, αλλά όχι πρόβλημα. Η ψυχανάλυση, ο χρόνος και η υποστήριξη είναι απαραίτητα αλλά είναι χρήσιμη και η αποχή από το σεξ, σε αυτή την περίπτωση. Ακόμη και για όσους δεν καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που επικεντρώνονται σε άλλα πράγματα όπως είναι η καριέρα, τα παιδιά ή προσωπικές τους ενασχολήσεις και το σεξ απλώς δεν βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές τους.


Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού, οι asexual. Απαρτίζεται από άτομα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, που ο καθένας για άλλο λόγο, επιλέγει να απέχει. Δεν είναι τόσο απλό το να εξηγήσει κανείς γιατί απέχει από το σεξ. Οι χαρακτηρισμένοι ως asexual επιλέγουν να εμπλέκονται σε σχέσεις ερωτικού περιεχομένου (ορισμένες φορές και σεξουαλικού περιεχομένου) αλλά τους προσελκύουν άλλα πράγματα περισσότερο από ότι το σεξουαλικό στοιχείο. Συχνά επιλέγουν την αποχή από το σεξ, προκειμένου να ακυρώσουν επί της ουσίας τις σχέσεις τους. Διότι τι είδους σχέση είναι αυτή όταν απουσιάζει το σεξ; Συχνά όμως χρησιμοποιείται η δικαιολογία της ασεξουαλικής συμπεριφοράς γιατί δεν έχει βρεθεί στην πραγματικότητα ο/η κατάλληλος σύντροφος.   
Εκτιμάται ότι περίπου το 1% του πληθυσμού υπάγεται ή αυτοπροσδιορίζεται ως asexual. Το οποίο σημαίνει ότι εάν δεν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το σεξ, δεν είστε μόνοι.

Πηγή: guardian

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman